100. Yılda Şehitler Diyarı’na 2022 Öğrenciye Çanakkale Gezisi

Belediyemiz yeni bir kültürel faaliyete daha imza attı. Gençliğimize, tarihimizi yakından görme fırsatı sunuyoruz. Zaferin kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’dan şehitler diyarı Çanakkale’ye Zaferin 100. Yılı nedeni ile 2022 öğrenciye gezi programı düzenleniyor. Bu kapsamda ‘2022 yılında 2022 gencimizi Çanakkale’ye götürüyoruz’ projesinin protokolü için tören düzenlendi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Çanakkale’ye gezi düzenlenecek. Şehrimizin gençleri bu gezi programı ile birlikte birçok kültürel ve coğrafi zenginlikleri görme fırsatı bulacak, Çanakkale’yi yakından tanıyacak. ‘2022 yılında 2022 gencimizi Çanakkale’ye götürüyoruz’ projesinin imza töreni Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in makamında İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın katılımı ile gerçekleşti. İmzalar tarihini tanıyan bir nesil hedefi ile atıldı.

“AMACIMIZ TARİH BİLİNCİ OLUŞTURMAK”

Mart ayı itibari ile belirli bir program çerçevesinde gezilerin yapılacağını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibine teşekkür ederek; “ Belediye Başkanımızın uhdesinde öğrencilerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Son sınıf öğrencilerimiz ve ara sınıflar olmak üzere tüm öğrencilerimizi bu programa dâhil etmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu şehir, Büyük Taarruz Afyonkarahisar’dan başlıyor. Bununla beraber Çanakkale’de tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Bir tarih bilinci oluşması için öğrencilerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Amacımız vatan bilinci kazandırabilmek. Emeği geçen Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ederek öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“EĞİTİME VE ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise açıklamasında gelecek nesillerin tarihini bilerek yaşamasını, verilen mücadelelerin yerinde görülmesi gerektiğini belirterek bu duruma imkân sağladıklarını söyledi. Başkanımız Zeybek, “Eğitime destek kampanyalarımıza devam ediyoruz, bu nedenle milli ve manevi duyguların gelişmesi için Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz. Bu vatanın nasıl kazanıldığını, ecdadın zor şartlarda zafer kazandığını bire bir yerinde görmeleri için gençlerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Tüm giderlerin Belediyemiz tarafından karşılanacağı bu proje ile Mart ayında gezi turlarını başlatarak öğrencilerimizin o duyguları yerinde yaşamasını istiyoruz. Her zaman eğitime ve öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz, gençlerimiz için kültürel faaliyetler yapmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Belediyemiz imkânları ve Başkanımız Mehmet Zeybek önderliğinde oluşturulan proje kapsamında geziler Mart ayında başlayacak. Projenin yürütücülüğü ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak. Okullarda koordineli şekilde düzenlenecek programlar dâhilinde belirlenen öğrenciler Çanakkale’ye götürülerek manevi ve milli duyguları yaşamaları sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi