100. Yılda 100 Etkinlik

Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı döneminde başarıya ulaşan tek taarruz savaşı olan Cumhuriyete giden yolu aydınlatan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. Yılını kutluyor.

Bu topraklardan başlatılan ve Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılını şanına yakışır şekilde kutlamak ve zafer coşkusunu her kesimin hissetmesini sağlamak amacıyla Valiliğimiz koordinesinde başta İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları işbirliğinde yıl boyunca yapılması planlanan 100 etkinlik belirlendi.

100. Yıla Özel Kitapçık

“100. yılda 100 etkinlik” mottosuyla planlanan bu 100 etkinlik Ulusal ve Uluslararası Festival ve Organizasyonlar, Resmi Törenler, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler ve Sportif Etkinlikler olmak üzere 4 ana başlıkta yer alıyor. 100 etkinlik bu yıla özel hazırlanan “Büyük Taarruz ’un 100. Yılı” adlı kitapçıkta toplandı. Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe koordinesinde hazırlanan kitapçıkta Afyonkarahisar’ın tanıtımına da geniş yer verildi. Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve turizm değerleri, yöresel lezzetleri ile hayran bırakan pek çok güzel noktası fotoğraflarla kitapçıkta yer aldı. Özel tasarlanan kitapçıkta hem tanıtım hem de etkinlikler birlikte yer alıyor. 100. Yıla özel hazırlanan kitapçık 80 ile gönderilirken aynı zamanda devlet büyükleri, bakanlıklar ve devletin üst düzey kurumlarına ulaştırılacak. 100 yıl coşkusunu yaşatmak ve tüm Türkiye’yi Afyonkarahisar’da buluşturmak için hazırlıklar tamamlandı. Yapılacak etkinliklerin bu yıl çok daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.

Türkiye Afyonkarahisar’da Buluşacak

Kitapçıkta yer alan Dünya Motokros Şampiyonası, ÜNİLİG Türkiye Finali, Teknofest Uluslararası ve Liseler arası İHA yarışmaları, Frig Ultra Maratonu, Akrobasi 100. Yıl Kupası, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası, 100. Yıl Kısa Film Festivali, Kitap Fuarı, Büyük Taarruz Siperleri Foto Safari Etkinliği, Gastronomi Festivali, Afyon İktisat Kongresi, 100. Yılda Uluslararası Büyük Taarruz Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu ve çok daha fazla Ulusal ve Uluslararası etkinlik, yıl içerisinde yapılarak zafer coşkusu diri tutulmaya çalışılacak.

Resmi Törenler Coşkuyla Kutlanacak

Zafer Yürüyüşü, Zafer Konseri, Zafer Haftası süresince yapılacak etkinlikler ile Türk Yıldızları Gösterisi, paraşüt atlayışı, Jandarma Genel Komutanlığı helikopterleri ile üzüm salkımı gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Takımı Gösterisi de resmi törenler kapsamında icra edilecek.

Afyonkarahisar Kültüre ve Sanata Doyacak

Büyük Taarruz ’un 100. Yılı kapsamında 6 adet kitap basımı yapılarak, zaferin önemi yazılı eserler ile kalıcı hale getirilecek. Zafer Sürüşü, Zafer Hikâyelerini Çiziyorum etkinliği, Afyonkarahisar Valiliği Halk Konserleri, Karahisar Şiir Akşamları, Afyonkarahisar Belediyesi Yaz Akşamları Konserleri, ATV Yarış Kupası, 100. Yılda 100 eser Karma Sergisi, TSK Armoni Mızıkası Konseri, Büyük Taarruz’un 100. Yılı için söyle etkinliği, Prof. Dr. İlber Ortaylı Konferansı, 100. Yılda Kocatepe’den Zafer Türküleri Konseri ise sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilecek.

Zafer Coşkusu Diri Tutulacak

Adım Adım Zafere Etkinliği, Karavan Ralli, Ulusal Oryantring Yarışması, Kocatepe’den Dumlupınar’a 30 Ağustos Temalı Kamp, Zafer Haftası Şuhut Yarı Maratonu, Rahvan At Yarışları ve Zafer Kupası, Futbol Zafer Kupası Turnuvası, ATSO Spor Oyunları, 4x4 Off Road Kupası, Kano etkinliği ve çok daha fazla sportif etkinlik yıl içerisinde yapılarak Büyük Taarruz Zaferi coşkuyla kutlanmaya çalışılacak.

Gelin Zafer Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayalım

Afyonkarahisar’ın Cumhuriyetin temellerinin sağlamlaştırıldığı topraklar olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek:'' Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’den bir milletin kaderine yön verdiği, Büyük Taarruz Zaferi’ni sevk ve idare ettiği Afyonkarahisar, Zaferin 100. Yılını büyük bir gururla kutluyor. Bu yıl tüm Türkiye Afyonkarahisar’a gelsin, bu coşkuyu herkes yaşasın, 7’den 77’ye her kesim Büyük Taarruz Zaferi’ni yeniden hatırlasın istiyoruz. Bundan 100 yıl önce bu topraklar amansız bir mücadeleye sahne oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları üzerinde yaşadığımız bu topraklardan Kocatepe’den özgürlüğe yürüdü ve Cumhuriyete giden yolu aydınlattılar. Ecdadımızın bizlere mirası bu büyük zaferi Gizemli Şehir Afyonkarahisar’da şanına yakışır bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bu yıla özel hazırladığımız Büyük Taarruz ’un 100. Yılı kitapçığı ile hem Afyonkarahisar’ımızı tanıtmak hem de yapılacak 100 etkinliği duyurmak istedik. Tüm Türkiye’yi, vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz. Gelin Zafer coşkusunu hep birlikte yaşayalım” dedi.

Büyük Taarruzun 100. yıl dönümü münasebetiyle “100. yılda 100 etkinlik” mottosuyla hazırlanan kitapçığa buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/kurumlar/afyonkarahisar.gov.tr/duyurular/2022/NISAN/100yil_kitapcik_.pdf

Editör: Haber Merkezi