AFJET Afyon nereye koşuyor?

Türk futbol tarihinde 5 sezonda 4 şampiyonluk yaşayarak dikkatleri üzerinde toplayan, profesyonel liglerde örneğine az rastlanır bir başarı örneği göstererek üst üste lig atlayarak bu sezon Spor Toto 1.ligde mücadele etmeye başlayan şehrimizin futbol kulübü, gururumuz, heyecanımız Afjet Afyonspor.

12 nci haftası tamamlanan Spor Toto 1. lig müsabakaları sonucunda aldığı başarısız sonuçlarla küme düşme hattına kadar gerilemiş durumda. Geride kalan 12 haftada, sadece 3 galibiyetimiz var ve bu 3 galibiyetten ikisi deplasmanda. Birisi ise ligin sonuncusu, ekonomik şartlardan dolayı profesyonel futbolcularına lisans dahi çıkartmayan, tamamı genç ve tecrübesiz oyunculardan kurulu hiç galibiyeti olmayan 12 haftada sadece 2 gol atıp 35 gol yemiş olan Kardemir Karabük Spor’a karşı.

Türkiye Kupasında bir alt ligden gelen rakibimiz Fatih Karagümrükten 4 gol yiyerek elenmişiz. 4’ü lig maçı 1’si kupa maçı olmak üzere son 5 maçta 14 gol yemiş, sadece 1 gol atabilmiş, tamamını kaybetmişiz.

Tablo vahim, tablo içler acısı..

Son 5 yıldır evinde oynadığı maçlarda neredeyse hiç kaybetmeyen o kolej takımı gitmiş, her maç sonunda stat hoparlöründe çalan oyun havaları ile galibiyetlerini kutlayan mor şimşekler, taraftarı ile iç içe olan jetler gitmiş, taraftarı rakibini alkışlamak zorunda kalan, her maç sahadan boynu bükük ayrılan bir takım gelmiş.

Takım aynı takım, stat aynı stat, seyirci aynı seyirci ama sahnedeki oyun bir dram gibi sanki.

Afyon halkı, Afjet taraftarı bunu kesinlikle hak etmiyor. Bu kulübü kuranlar, bu tesisleri yaptıranlar, bu şehre bu kulübe gönül verenler bunu hak etmiyor.

Son lig maçında Hatayspor rakibimizdi. Basından öğrendiğimiz kadarıyla Hataysporlu futbolcular kulüpten alacakları kendilerine ödenmediği için geçtiğimiz hafta idmana çıkmamışlar, bunun üzerine Hatayspor yönetimi futbolculara gözdağı vermek için tesislere noter getirtip bunu tutanak altına aldırmıştı.

İşte bu haldeki bir takım Afjet Afyonspor’a Afyon’da 2 gol attı. Tüm futbolcuları maçın başından sonuna kadar dişe diş mücadele ettiler. İnanılmaz bir efor sarf ettiler. Sanki şampiyonluk maçına çıkmış gibi mücadele ettiler. Oyuna giren oyuncuyu motive etmeleri, gollerden sonraki sevinçleri, yedek kulübesi, antrenörünü izleseniz bu takımın son hafta ücretleri ödenmediği için idmana çıkmadığına, yönetimlerinin bu oyuncuları noter ile tehdit ettirdiğine inanamazsınız.

Hatay’da hal böyle iken Afjet Afyonsporumuzda ise durum neydi?

Takımın süper starı maestrosu Yasin gergin, her pozisyonda arkadaşlarına bağırır, takımın efsane defansı pas hataları ile sahada dolaşır, kanatları Ersel ve Aykut fiziksel olarak dökülmüş bir biçimde Hatay defasının içinde kaybolmuş, takım kanatlardan gelemiyor. Orta sahada oyun kuramıyor. Sağdan soldan doldur boşalt yapıyor, ona da vuracak oyuncu 3. lig ayarında. Onu oyundan alırsın seyirci yuhalar, yerine koyduğun oyuncu sakatlıktan yeni çıkmış elinden geldiğince bocalıyor. Teknik ekip yap-boz tahtası gibi. Kulübede birinin diploması asılı, birinin suratı asılı.

Böyle bir ahval ve şerait içerisinde bu takımın bu ligde kalacağını düşünmek ham hayal olur. Kaldı ki ligde bizim altımızda bulunan Eskişehirspor’un, Karabükspor’un ve Elazığspor’un lig başında maddi sorunları olmayıp, lige bizimle aynı şartlarda başlamış olsalardı. Şu an bu tabloda yerimiz sonunculuk olurdu.

Takımın santraforu yok. Lig başında transfer ettiğiniz yabancı futbolcuların neredeyse hepsi fiyasko çıkmış. Gelen oyuncular heyecanı bitmiş, asabi ve düz oyuncular. Teknik kadro işi her zaman muamma. Ucuz hoca alacağız diyerek takım stajyer hocaların eline oyuncak ediliyor.

Sonuç..

Daha ligin 3’te biri geride kaldı. Buradan yapılacak doğru bir operasyonla ligi düşmeden kurtarabiliriz.

Birinci kendini ispat etmiş iyi bir teknik sorumlu ile anlaşılmalı.

İkincisi takımda disiplin yeniden tesis edilmeli. Kafelerde nargile keyfi yapan, ağzında sigara ile sokaklarda dolaşan futbolcular uyarılmalı. Gerekirse kadro dışı bırakılmalı. Çünkü gece hayatı düzgün olmayan, kendine iyi bakmayan oyuncular sahada istediği hareketi yapamıyor, hal böyle olunca hatayı kendinde arayacağı yerde arkadaşlarına bağırıyor.

Üçüncüsü taraftar eskisi gibi takımı coşku ile son dakikaya kadar desteklemeli. Afjet Afyonspor bu statta son dakikalarda çok maç kazandı unutulmamalı. Öyle kendi oyuncusunu yuhalayan, rakibe “üç üç” diye tempo tutan taraftar Afjete yarar getirmez, unutulmamalı.

Son olarak yönetim, belediye, Afjet kesenin ağzını açmalı, takıma takviye yapmalı.

Yoksa bu hezimetin hem sportif, hem de siyasi sonuçları olur.

Bizden uyarması..