Aday çekilir mi?

Dün akşam Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti ve MHP heyeti bir araya geldi..

Genel Başkan Yardımcıları Özhaseki ve Durmaz başkanlığındaki heyetler, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde bazı il ve ilçe belediye başkan adayları üzerinde son değerlendirmelerini masaya yatırdılar..

Son yapılan anket sonuçlarına göre MHP'nin öne çıktığı yerlerde AK Parti'nin, AK Parti'nin güçlü olduğu yerlerde ise MHP'nin belediye başkan adayını çekmesi bekleniyor..

Peki.. Bu görüşmenin kapsamında Afyonkarahisar merkez ve ilçeleri var mı?

Duyuma göre var..

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhur ittifakının büyük şehirlerle kısıtlı kalmayacağını tüm il ve ilçeleri kapsayacağını son kamuoyu yoklamalarının değerlendirilerek bir karara bağlanacağını ve aday çekilebileceğini CNN’de yapılan programda açıkladı..

Yine duyuma göre, merkez ve 2 ilçede Cumhur ittifakının gerçekleşebileceği ihtimalinin olduğu söyleniyor..

Söylenti olması bir yana gerçekte bu ittifaka gerek var mı?

Objektif olarak bakılırsa ve seçim kazanılmak isteniyorsa ittifaka kesin ihtiyaç var..

Ama geç kalındı..

Afyonkarahisar ve ilçelerini düşünün, hangi partinin teşkilatı ve adayı çekilmeye rıza gösterir?

Bu saatten sonra yapılacak bir tasarruf, seçmene yapılan bir emri vakidir ve ters tepebilir..

Açıklama

Dünkü yazımda “AFSÜ Diş Hekimliği Dekanı istifa etti..Yerine Prof.Dr.Muhtar Gürol vekaleten atanmış..Dekanın istifasının perde arkasında Tıp Dekanı ile fetö konusunda yaptığı tartışma ve Diş Hekimliği Dekanlık işlerine müdahale etmesi gibi konularının yattığı duyumlar arasında. Yeni Dekana başarılar dilerim.”demiştim..

Değerli hocam Prof.Dr.Aylin Kalaycı aradı ve şu açıklamayı yaptı:

“AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde 1 yıllık süre ile dekan vekilliği yaptım. Bu sürede Diş Hekimliği Fakültesinde çok güzel ve kalıcı işler yaptık. Tıp Fakültesinin desteği ile ilk öğrencilerimizi eğitim ve öğretime başlattık. Tip fakültesi bünyesinde modern laboratuarlarımızı oluşturduk. Kliniklerimizin kapasitesini % 35 artırdık. Hastanemizi modernize ettik. Bu sürede bana destek veren AKÜ Rektörü Prof Dr Mustafa Solak hocamızın ve daha sonrada Prof. Dr.Nurullah Okumuş hocamızın desteğini hep hissettim.

Afyon’da geçirdiğim bu sürede fakülte ve üniversite personeliyle hiçbir sorun yaşamadım. Ankara’da ailemin olması, ayrıca yaşadığım sağlık sorunum nedeniyle kendi isteğimle istifa etmek zorunda kaldım. Sayın Rektörüm Prof Dr Nurullah Okumuş hocam bana istifa etmekte kararlı olup olmadığımı sordu. Benden istifamı biraz geciktirmemi rica etti. Bende 2 ay kadar daha görevime devam edip, yerime yeni gelen Prof Dr Muhtar Gürol arkadaşımızın fakültemize gelmesiyle AFSÜ'den istifa ettim.

Ancak bana ihtiyaç olursa her zaman AFSÜ’ye destek vermeye devam edeceğim. Çünkü AFSÜ’ de görev yapmaktan büyük onur duydum ve zevkle çalıştım.

Haberdeki istifa etmemle ilgili nedenlerin hiçbirisi benim söylemim değildir. Bunların kimin tarafından ne maksatla söylendiğini bilmiyorum. Sizlerin tarafsız bir gözle bu durumu değerlendireceğinize içtenlikle inanıyorum.”dedi.

Bilgilerinize sunarım..

**

Hayırlı günler..