“Çiftçimiz ürettikçe, ülkemiz güçlenecektir”

“Tohum eken eller kazansın”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2023 yılı görüşmelerinde bir konuşma yaptı. Çiftçilerin ürettikçe, ülkemizin güçleneceğini söyleyen Milletvekili Taytak, Afyonkarahisara tarım lisesi yapılması konusunu da gündeme getirdi.

Milli ekonominin temeli tarım olduğunu söyleyen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Tarım, hem ekonomik kaynak hem de gıda ihtiyaçlarının karşılanması bakımından en çok desteklenmesi gereken faaliyetlerdendir. Üreticilerimizin desteklenmesi ve tarımsal yatırımların artırılması için bütçe kalemlerinin yükseltilmesi önem arz etmektedir. Bu da mevcut imkanlar içerisinde gerçekleşmiş, tarım ve orman bakanlığımızın bütçesi bu seneye kıyasla yüzde 33.7 arttırılarak 133 milyar 682 milyon 205 bin liraya çıkarılmıştır. 2022 yılı tarımsal destekleme bütçemiz 25,8 milyar lira iken bu miktar 2023 yılında yüzde 109 artışla 54 milyar liraya çıkarılmıştır. Tarım bakanlığımızda dijital alanda çok ciddi ve faydalı gelişmeler yaşanıyor. Hayatı kolaylaştıracak, çiftçiyi ve köylüyü mağdur etmeyecek, tefecilere ve tekelcilere mahkum etmeyecek sistemler geliştirdiniz. Yapılan düzenlemeyle çiftçilere yapılan temel girdi destek ödemeleri öne çekilerek sistem değişikliğine gidilmiştir. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabileceklerdir. Çiftçilerimize yapılan tarımsal destekleme ödemeleri gelir vergisinden istisna edilmiş ve geriye dönük beş yıllık vergi kesintileri de çiftçilerimize iade edilmiştir. Sayın bakanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza bu yapılan desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”

“Çiftçilerimiz E- Devlet üzerinden işlemlerini 2 dakikada gerçekleştiriyor”

Çiftçi kayıt sisteminde yapılan değişlikle çiftçilerin e- devlet üzerinden işlemlerini rahat yapabileceklerini vurgulayan Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatlarıyla gerçekleştirilen adım adım 2023; köyüm benim programları kapsamında ülkemizin köylerini geziyoruz. Afyonkarahisar Şuhut ilçemizin Karacaören Köyü’nde çiftçilerimizle bir araya geldiğimizde, masada muhtar dosyaları vardı. Bazıları muhtarları, bazıları ise azaları bulamıyoruz diyerek şikayette bulundukları sırada; tarafınızdan bizleri ve çiftçilerimizi çok memnun eden, çiftçi kayıt sisteminde yönetmelik değişikliği ile ilgili açıklamanız geldi. Bu sayede artık çiftçimiz elinde dosyasıyla kapı kapı gezmeyecek, e- devlet üzerinden işlemlerini 2 dakikada gerçekleştirecektir. Şu ana kadar 440 bin çiftçimiz, müracaatlarını bu sistemle yapmıştır. Aşağı yukarı 45 milyon TL çiftçimizin cebinde kalmıştır. Ayrıca, kent tarımıyla ilgili çalışmalar çok heyecan vericidir. İzmir ve Balıkesir’de Avrupa’nın ve dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı organize sanayi bölgeleri bölgemiz açısından oldukça önemlidir. Böylece hem maliyetler düşecek hem de daha taze sebze tüketeceğiz”

“Afyonkarahisara tarım lisesi yapılmalı”

Afyonkarahisar’da tarım meslek lisesi yapılması konusunu tekrar gündeme getiren Milletvekili Taytak, “Afyonkarahisarımızın başlıca gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Aynı uygulamanın Afyonkarahisar ilimize de değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur. Tarımsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin üreticilere aktarılması ve öğretilmesi gerekliliğinden yola çıkarak Afyonkarahisar ilimizde tarım meslek lisesi yapılması konusunu sizinle paylaşmıştım. Geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisarımıza gelen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e bazı ilçelerimizde tarım lisesi yapılması talebimizi dile getirdik. Ayrıca Bolvadin ilçemizde yapılacak olan tarım lisesi için hayırsever bir kardeşimiz verilen projeye göre tarım lisesinin binasını kendisinin yapacağını belirtti. Ülke kalkınmasına katkı vermeyi amaçlayan tarım liseleri ve ülke genelinde gerçekleşmesinde fayda gördüğümüz çiftçi eğitim merkezlerinin açılması çiftçimizin meslekleriyle ilgili eğitim ve bilgilendirilmesi ve kendilerine sertifika verilmesi çok önemli bir başlangıcın adımı olacaktır. Ayrıca tarımsal üretim güçlendikçe, tarımsal sanayi de güçlenecektir. Çiftçimiz ürettikçe, ülkemiz güçlenecektir. Tohum eken eller, kazansın diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Tarım ve Orman bakanlığı ve ilgili kurumlarımızın 2023 yılı bütçelerinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum”

Editör: Haber Merkezi