CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA
CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, resmi törenin ardından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra CHP çelengi, Atatürk Anıtı önünde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin önüne bırakıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resmi törenin ardından, CHP Afyonkarahisar İl yönetimi ve partililer, Kocatepe Parkı’nda bir araya geldi. Parktaki Atatürk Anıtı’na, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP İl Yönetimi tarafından CHP’nin çelengi konuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Görgöz, resmi törene katılımın az olmasını eleştirdi. Görgöz, protokolde kimsenin olmamasına tepki göstererek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kurulduğu böyle en önemli bayramlarımızdan olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’ne indirgenmiş olmasını da şiddetle kınıyorum” dedi.
Görgöz, cumhuriyetin ilanından önce, TBMM’yi açan ve ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yüce meclisten yöneten Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının, siyasette ve devlet yönetiminde, millet iradesini, ulusal egemenliği her şeyin üstünde tuttuğunu söyledi
Görgöz’ün konuşmasının ardından, partililer Kocatepe Parkı’ndan ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi