29 Ekim sonsuza dek yaşayacaktır…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte kutlayacak olmanın hazzını yaşıyoruz.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük armağanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95 yılını kutlayacak olmanın hazzını şimdiden yüreklerimizde hissediyoruz. Birlik beraberlik içerisinde daha nice 29 Ekimlere.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere çizdiği yol çağdaş, uygar ve medeni bir yoldur. Cumhuriyet’tir. Özgürlüktür, kurallar çerçevesinde istenildiği gibi yaşamaktır. Türk oluşun vazgeçilmezi ve ülkenin yönetiminin temelidir. En büyük eserdir, en büyük mirastır Cumhuriyet. Halkın gücüdür, milletin sesi, tam bağımsızlığın çerçevesidir. Uğruna nice savaşlar verilen, direnişler yapılan istiklal mücadelesinin, tam bağımsızlık savaşının en güzel örneğidir. Cumhuriyet.

Ülkelerin bağımsızlık mücadelesi ve özgürlükleri için yaptıkları fedakârlıklar tarihte önemli yer tutmaktadır. Türk Halkı’nın da verdiği Kurtuluş Savaşı ve sonrasında kurduğu Türkiye Cumhuriyeti destansı bir başarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi olan 29 Ekim bu nedenle bayram olarak ilan edilmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesi açısından en önemli günler arasında yer almaktadır.

Cumhuriyet, toplumu bir Aydınlanma Devrimi’dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıl dönümüdür. Gençlerimizin bu gerçek zaferimizi bayramımızı bilmelerini okumalarını hiçbir zaman yanlış düşüncelere hurafelere kapılmamalarını arzulamaktayım. Çünkü bizleri yeniliklere geleceğe taşıyacak olan dünün çocukları, şimdinin gençleri yarının büyükleri.Laik Türkiye Cumhuriyeti sizlerin mücadelesiyle sonsuza dek yaşayacaktır.

Dünya tarihinde seçkin yeri bulunan Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir; Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini sağlamıştır.

Yüce Önder, “Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimimizin temel ilkesi budur” sözüyle, Türk Devrimi’nin çerçevesini ortaya koymuştur.

Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Cumhuriyet yönetimi, köklü değişim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran en temel niteliğidir.-Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet” in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. -Bu anlamlı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anar, coşkuyla hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederim… Bayram tadında sağlıcakla kalmanız dileğiyle mutlu güzel günler. Aydınlık yarınlar dilerim.

Güldane KAYA