2020 Nisan ayının iki mutlu günü daha

Yukarıdaki başlığı 2020 NİSAN AYI İKİ MUTLU GÜNÜ DAHA diye attım. Ama aslında şu şekilde demem gerekirdi.2020 Nisan ayında 4 mutlu günüm sönük geçti. Sebebi de kahrolası şu VİRÜS denen salgın oldu. Diye bahsetmem gerekirdi. Resimler eski yıllarımızın resimleri coşku ve sevinçle kutladığımız günlerde çektiğim resimler. Bu yıl benim için hüzünlü geçti bu günler. Çünkü VİRÜS illeti engel oldu bütün dünya ülkelerinde ortaya çıktı.

Bu yıl NİSAN ayında benim ve aile fertlerimin 4 önemli sevinçli günümüz olacaktı. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Ama yinede kutladık biz.10 Nisan günü bir araya gelip POLİS Teşkilatımıza sarılıp öpüp kutlayamadık. Ama onları karşıdan yürekten kutladık. Aynı gün torunumun yaş gününü de öyle karşıdan ve internet sayfalarından kutladım.

Ne yapalım sağlık olsun dedim.23 Nisan geldi geçtiğimiz yıllarda ne kutlamalar yapardık ve yapılmış resimlere bakın “1938 günü yapılan KIRMIZI VAHŞİLER piyesi Yıldız sinemasında sahneye konup kutlanmış,1939 Tahsin Bey Bedriye, Sıdıka ve Hüsnüye öğretmen ve öğrencileri,1940-23 Nisan Bayramı cumhuriyet meydanındaki öğrenciler(Bu günkü İşbank önündeki cadde),1943 23 NİSAN Eski hükümet konağı önü(İstasyon caddesi),23 Nisan 2011 Bayramı töreni stadyumda Belediye çocuklara Şeker dağıtıyor (Bu Şeker dağıtımı Belediye eski başkanımız Rahmetli Bayramali Veziroğlu zamanında yangın kovaları içinde dağıtılırdı)Yazımın üstündeki fotoğrafta da okul önündeki miniklerin bayram sevincini ve geçen yılkı benim Ramazan ayının ilk günkü ibadetimi görüyorsunuz.

Geçen yılda 4 mutlu gün yaşamıştım; Polis günü-Torunumun yaş günü,23 Nisan Bayramı ve Ramazan ayı Bu yılda yaşamak buruk da olsa nasip oldu ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN öyle değimli diye dua ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. Yılı olan 2020 kutlama programları bütün okullarda ne kadar coşkulu ne kadar şaşalı gerçekleşecekti tahmin eden çoktur her halde. Ülkemizde kim bilir neler yapılacaktı ama İnanıyorum ki belediye başkanımız Nihat Sarı emriyle yangın kovalarıyla değil paket paket şekerleri çocuklarımıza dağıtacaktı. Kaymakamlığımız, Okul Müdürlerimiz nasıl programlar tertipleyip ortaya koyacaklardı tahmin edin. Kahrolası bu Virüs yüzünden 100 YILIMIZI ALELEN KUTLAYAMADIK AMA YÜREKTEN KUTLUYORUZ BEN İNANIYORUM.

12 Ayımızın Sultanı olan RAMAZAN AYININ bu gün 23 Nisan Bayramımızda Ramazan arifesi, yarın nasip olursa gücü yeten mazereti olmayan ilk orucunu tutarak Mübarek RAMAZAN orucunu tutmaya başlayacaklar. Ne var ki bu yıl Camilerimiz bu illet yüzünden dolup taşmayacak ama yürekten dolacağız ve dualar edeceğiz. Elbette ki EZANLARIMIZ MİNARELERİMİZDE SUSMAYACAK İmamlarımız o görevlerini yerine getirecekler insanlar İBADETLERİNİ EVLERİNDEN ÇIKMADAN AİLECEK YAPACAKLAR. ÖZELLİKLE BİZİM GİBİ İHTİYAR DELİKANLILAR 60 YAŞIN ÜSTÜ 20 YAŞ ALTI Çocuklarımız kesinlikle DIŞARI ÇIKMASIN… İnşallah Bayram gününe kalmadan kurtulur ve tam BAYRAM YAPARIZ.

Son olarak diyorum ki ALLAH YARDICIMIZ OLSUN. Sağlıkla bu günlere kavuşalım bu şaşalı kutlamaları yapamadığımızın acısını gelecek günlerde çıkarırız 101 kere maşallah deriz. Tüm okurlara yürekten sevgi, saygı sunarak gelecek gün ve yıllara kavuşmayı diliyorum.

23 NİSAN 2011 ÇOCUKLARA BAYRAM ŞEKERİ

1939 YENİYOL LİKOKULU BAYRAMA HAZIR ve 1940-1943-1938 ve 70 lerin 23 NİSAN TÖRENLERİ

AKROSTİŞ

23 NİSAN

2 İle başlar o mutlu günümüz

3 vardır yanında oku bakalım

Nisanın 23’ü dür iyi bir bak

İnanarak kutlarız biz onu her yıl iyi bak

Sormayın bana bu mutlu günümü

Atatürk’ün verdiği hediyedir çünkü

Nisan ayı geldi mi sevinçli bir gündü

AK.23 Nisan 2020

23 NİSAN

23 Nisan armağandır biz çocuklara

Atatürk’ün Bayram hediyesidir bana

Asla bulamazsın hiçbir ülkede arama

Yalnız Atatürk verdi Türkiye de zira

AK.23 Nisan 2020

RAMAZAN

Ramazan denince akla kim gelir

Acaba arkadaşım Ramazan mı dersin

Mutlaka dalarsın düşüncelere

Acep yoksa oruç ayı mı dersin

Zordur ayırt etmek her ikisini de

Allah vermiş biri insanoğlu biri kutsal ay

Nereden bakarsan bak ikisi de muhterem…

AK 23 Nisan 2020