1000 Kitap kapış kapış bir saatte bitti

Afyonkarahisar Valiliği tarafından ilki gerçekleştirilen kitap fuarı Afyon Kültür Parkı Fuar alanında 20.04.2018 günü Kitap Fuarına Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneği üyesi yazar ve şairlerden davet edilenlerden DİYAŞDER üyesi yazar ve şairlerden Süleyman Uysal, Rıfat Yiğit, Turan Karlı, Mehmet Özcan ve ben Ayhan Kalkan olarak kitaplarımızın basımları Dinar Belediyesi tarafından yaptırılan elimizdeki mevcut sayısı bin kitapla imza törenine katıldık.

Fuara gelenler yazar ve şairlerimizin kitaplarına büyük ilgi göstermişlerdir. İmza töreni sonunda çok sayıda kitap kitapseverlerle buluşmuştu. Özellikle benim derlediğim ÇOCUK OYUNLARRI kitabını masanın üzerinde gören çocuklar dernek başkanımızdan bunların ücretsiz olduğunu duyunca bir anda kapış kapış olup tükendi.

Fuara katılım konusunda bir açıklama yapan dernek başkanı Yaşar Sağlam;" Dernek olarak yazar ve şairlerimizi ve onların ürettikleri eserleri, kitapları tanıtırken daha da önemlisi ilçemiz Dinar'ın böyle bir organizasyonda yer alması bizler için önemlidir. Derneğimize destek veren tüm kurum ve şahıslara teşekkür ediyorum. Emek verenlere destek verenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Dinar Belediyesi Kültür Yayınları olarak bastırılan kitaplardan yaklaşık 1000’i aşkın kitap yazarlarımızdan 5 üyesinin kendilerine ayrılan bölümde masaların üzerine kitaplarının konmasıyla okullarından sınıflar halinde gelen öğrencilerin başında olan öğretmenler kitap ücretini sorduğunda dernek başkanımızın (KİTAPLARIMIZ DİNAR BELEDİYESİ TARAFINDAN BASTIRILMIŞTIR. BAŞKANIMIZ SAFFET ACARIN SİZE HEDİYESİ OLARAK DAĞITMAYA GELDİK)Diye bağıranca biranda çocukların hücumuna uğrayan 5 yazarın kitaplarından birer tane alan öğretmen ve öğrenciler bu defa imzalatmak için yarışa geçtiler.

Ben Bombacı Mehmet Çavuşun kitabımdan yeterli götürmüştüm ama Çocuk oyunları kitabım az sayıdaydı çocuklar kapışınca masa altındakileri çıkarmadım. Onları birer tane başlarındaki öğretmenlere vererek “Bunun sayısı az her çocuğa veremiyorum bunu sınıf ve ya okul kitaplığına koyun hocam “diye dağıttım. Öyle olduğu halde kitaplar bir saat dolmadan bir anda tükendi. Sonra gelenler “burada Dinar belediyesi ücretsiz kitap dağıtıyormuş nerede?”diye soran sorana oldu. Bitti, tükendi demekten usandık ve dernek başkanımıza “Başkanım artık gidelim” diyerek Belediyemizin bize tahsis ettiği araca binerek Dinara dönmeye karar verdik.

Elimizdeki kitaplar binlerce olsaydı yine tükenecekti. Çünkü fuardaki bütün kitap reyonları kitapları ücretli olarak satış yapıyorlardı. Biz 5 yazar Belediye başkanımız Saffet Acar’ın BELEDİYE KÜLTÜR YAYINLARINI ücretsiz olarak Afyondaki Öğretmen ve çocuklarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşayarak Dinara dönüyorduk. Keşge elimizde çok olaydı da çocuklarımıza daha çok KİTAP verebilseydik diye düşündük. Ve bizleri öğle yemeğinde ağırlayan Üniversitemizdeki UĞUR TÜRKMEN’E TEŞEKKÜR EDEREK AYRILDIK.