1 KASIM’DA SONUÇ DEĞİŞMEZ…

Öncelikle belirteyim: Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nun, Afyon’dan aday olması Afyon için çok büyük kazançtır.

Peki, seçim sonucunu etkiler mi?

Bakan beyin Afyon’dan aday olması; Ak Parti’nin oyları artırabilir, ancak milletvekili sayısı değiştirmez…

Objektif olarak bakıldığında::

Listede, Bolvadin’den 3.sıra ve 4 sıra adaylarının gösterilmesi,  en büyük ilçe Sandıklı’dan bir aday gösterilmemesi seçim sonuçlarını etkiler mi, etkilemez mi  1 Kasım akşamı belli olacaktır, bu günden ne olacağı bilinemez..

Bilinen; Sandıklı’dan bir aday gösterilmemesinin, Sandıklı seçmeninin düşüncelerinde olumsuz etki yaptığını söylemek, doğruyu aktarmaktır…

Listenin oluşmasında, Bakan Eroğlu’nun etkisi ve ağırlığı olduğu görülmektedir.

Siyasetten ziyade, ülkeye hizmet için çaba sarfeden Bakan Eroğlu’nun merkez odaklı siyasetçilerin etkisi altında kaldığı için böyle bir listenin oluştuğu iddia edilmektedir.

Kuzey bölgesinden 4 adayın, güney bölgesinden 1 adayın listede yer alması, bu iddiaları güçlendirmektedir…

Anlaşıldığı kadar, yüzde 40 oy potansiyeline sahip merkez siyaseti yüzde 60 oy potansiyeline sahip ilçe siyaseti üzerindeki etkisini devam ettirecektir.

3.sıra adayı olan eski Kadın Kolları Başkanı Hatice Dudu Özkal’ın, seçilecek sırada listeye konulmasında, Bakan Eroğlu, Burhanettin Çoban ve Salih Sel’in etken olduğu söylenmektedir…

İddiaya göre; Ak Parti’nin yaptırdığı telefon anketinden alınan sonuçların ve genel merkeze davet edilen teşkilat mensuplarının görüşlerinin, tavsiyelerinin dikkate alınmadığı, liste açıklandığında anlaşılmıştır…

Sonuç değişmez, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimde Ak parti 3, MHP 1 ve CHP 1 milletvekili çıkartır…

Memleketimiz için hayırlı olur, İnşallah…

********* 

Siyasette vefa diye bir kavram olmadığı bilinen gerçektir…

Gücü eline geçiren, kaçırmamak için her türlü şeyi dener…

Seçimden seçime şirin görünür, “hayır, olmaz” kelimesi yoktur, tee koltuk sağlama alınıncaya kadar…

Siyasetçiye, en yalnız en güçsüz kaldığı zamanlarda en büyük desteği verirsin, sıkıntıya girersin ama o, gücü eline geçirince sana dirsek çevirir, goygoycuları baş tacı yapar…

Siyasetçi için “vefa” İstanbul’da bir semtin adıdır…

Böyle biline…

ESKİ KAYMAKAM İLHAN’DAN İNCİLER…

Eski İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, son atandığı Bitlis vali yardımcılığından istifa ettikten sonra 81 ilin valisine çağrı yapmış:  "Allah korkunuz varsa istifa edin ve hükümeti felce uğratın. Bu hükümetin kirli politikalarına alet olup ahiretlerini berbat etmesinler." Demiş..

İhsaniye kaymakamı iken, kurucusu olduğu vakfa İhsaniye bölgesinden arazi tahsisi yapmakla ünlenen… 

Siyasilerle, turizm yatırımcıları ile tartışan, kendine has yönetim tarzı oluşturmaya kalkan, sonunda İhsaniye’den tayin olan kaymakam İlhan’ın, Ak Parti eski genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in yakını olduğu bilinmektedir.

Hüseyin Çelik’ten aldığı güçle hareket eden Ömer Faruk İlhan’ın son yaptığı çağrı, çizmeyi aştığının ispatıdır.

İhsaniye kaymakamı iken elinde otomatik tüfekle domuz avında poz veren İlhan’ın doğu bölgesinde gerçek domuz PKK avından kaçtığı anlaşılmakla birlikte, sivil itaatsizlik çağrısı yapmakla da, paralelci olduğu tescillenmiştir..

Allah ıslah etsin demekten başka elimizden ne gelir?