YANIT BEKLEYEN SORULAR!..

AKÜ ile ilgili iddialar bitmek bilmiyor..
Bizim; üniversitede neler olduğunu, neler olmadığını bilmemize imkan yok.
Ancak; okurlarımız bize bilgi aktardığında da, yaşadığımız ortamın hassasiyetini gözardı edemeyeceğimizden, cevap verilmesi umuduyla ilgilerin dikkatine sunuyoruz.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki FETÖ’cü kadrolaşma nedeniyle, mağduriyetleri açıklayanbir ve bir profesörü suçlayan e-posta da, yazılanları aynen aktarıyoruz.

“Gazetenizde 23 Eylül 2016 tarihinde yazmış olduğunuz yazınızda,
“Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Yusuf Karaca, rektör hoca tarafından korunmakta mıdır?”
“Hakkında defalarca şikayet olmasına rağmen ört-bas edildiği, kızının sahibi olduğu Yeşilyol’da bulunan Afyonkarahisar'da şubesi olan“B...R”kariyer merkezine öğrenci gönderildiği, AKÜ akademisyenlerinin burada kurs verdiği, memur olanların ikinci bir yerden maaş almaları mümkün olmadığı halde verilen ücretlerin neden işleme alınmadığının, cevabı nedir?” diye sormaktanız.
Sayın Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın koruduğu öğretim üyesi sadece yukarda adını yazmış olduğunuz Hoca değildir. Rektör Hocanın Tıp Fakültesinde de korumuş olduğu hocalar mevcuttur.
Bunlardan birisi de bir hocadır. Bu hoca bugüne değin akademik hayatında Tıp Fakültesinde çalışmamış olmasına rağmen (Doçentlik ünvanını Eğitim ve Araştırma Hastanesinde almıştır), Rektör Hoca tarafından AKÜ de taltif edilerek hemen hoca kadrosuna atanmıştır (AKÜ Tıp Fakültesinde 5 Doçent 3 yıldır Profesörlük beklerken). Bu doktor hoca kadrosuna atanmıştır. Sözüm ona bu hoca böylelikle Devletin ve Hastane Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün alacağı parayı kendince hastaya bağışlamaktadır. Vergiler sonrasında ameliyattan cebine 1.500 TL para girecek iken 500 TL fazladan para almakta, aldığı para kayıtlara girmediğinden bu paradan vergi vermemekte, ayrıca kendi vergi diliminin % 35 e yükselmesini engellemektedir. Sonuçta daha sonraki aylarda alacağı maaş, döner sermaye gelirleri, ekders ücretlerinden % 35 yerine % 27 oranında vergi vererek, devletten vergi kaçırmaktadır. Döner Sermaye Payını da hastaya bağışladığından, zaten batak olan Döner Sermaye daha çok batmaktadır. Bu parayı doktora elden veremeyen hastalara da siz ameliyatta masada kalırsınız diyerek, hastaları kandırarak ameliyattan vazgeçirmekte ve hastaların ölmelerine sebep olmaktadır.

Bu durum AKÜ Rektörüne ve Tıp Fakültesi Dekanına defalarca söylenmesine rağmen, Sosyal Güvenlik Kurumunca bu hoca hakkında inceleme yapılması istenmesine rağmen Rektör ve Dekan tarafından, olayın üstü sürekli kapatılarak bu profesör korunmuştur. Acaba bu profesör hala neden korunuyor.”

Ağır bir iddia.. Yanıt gelirse aynen yayınlarız.

********* 

Sandıklı MYO müdürü Doç.Dr.Yusuf Karaca ve müdür yardımcısı Abdullah Taytak’la ilgili bir okurumuz; 15 Temmuz darbe girişimine kadar okulun bilgisayar ve bazı ihtiyaçlarının FETÖ soruşturmasında tutuklanan Muzaffer Selek’e ait mağazadan yapıldığını belirtiyor. FETÖ’cü olduğu yıllardır bilinmesine rağmen bu iki akademisyenin Selek’le yakın irtibatlarının nedenini soruyor.
Taytak’ın, Bolvadinli Tuğba V. gibi öğretim görevlilerinin gelmesine vesile olduğu, Kutlay O., Ayşgül A.,Fatma Ö. İle kadrolaşma yaptığı ifade ediliyor. İngilizce derslerine dışarıdan Bolvadinli bir öğretmen getirdiği dolayısıyla, kadrolaşma sürecinde olduğu iddia ediliyor..
AKÜ’de birilerinin, birilerini koruduğuna, kolladığına kesin gözüyle bakılıyor..
Neden acaba?