VAHİM GİDİŞAT
Değerli dostlar,
“Kurt dumanlı havayı sever” fehvasınca, 15 Temmuz sonrası Haşhaşilere karşı tasfiye sürecini tam aksine ehl-i sünnet ve cemaate karşı operasyon vesilesine dönüştürmeye çalışanlar olduğu endişeleri artmakta. Bunun son örneği Dr. Ahmet Gelişgen. Aldığımız son habere göre, o da FETÖ tasfiyesi sürecinde açığa alınmış. Bu grubun Ahmet Turan Arslan hoca gibi bazı üyelerinin de yakından tanıdığı Ahmet Gelişgen, tanıyan herkesin şehadet ettiği üzere, hayatını sünnetin müdafaasına adamış, müstakim, FETÖcülükle suçlanabilecek en son kişilerden biri. Geçen hafta memleketim Konya’da görüştüğüm ülkemizin ünlü fıkıh profesörlerinden Orhan Çeker de onun hakkında aynı hüsn-i şehadette bulundu. Dolayısıyla onun açığa alınmasının arkasında başka hesaplar olduğu anlaşılıyor. Fıkıh doktoru Ahmet Gelişgen, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu sabık uzmanı. Mehmet Görmez ve ekibinin ehl-i sünnete aykırı fikirlerini eleştirdiği için yoğunlaşan baskılar üzerine Haziran 2012’de Diyanet’ten ayrılarak Orman ve Su İşleri Bakanlığına müşavir olarak geçmek zorunda kalmış.
Geçen hafta memleketim Konya’da görüştüğüm Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nin fıkıh ve fıkıh usulü hocası Dr. Hasan Özer ile Hadis ve Akaid/Kelam hocası Güneş Öztürk de aynı şekilde ehl-i sünnete aykırı fikirlerini eleştirdikleri için bizzat şifahî tehdidine uğradıkları Mehmet Görmez tarafından geçen yıl Hasan Özer, Adana İli Cezaevi Vaizliğine, Güneş Öztürk de Sinop İli Cezaevi Vaizliğine sürülmüşlerdi. Olayın içyüzünü bilen YÖK’ün elhamdülillah ehl-i sünnet yönetiminin inisiyatifiyle Hasan Özer, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kadrosuna geçti, Güneş Öztürk de bir başka ilahiyat fakültesine geçmek üzere. Açıktır ki YÖK yönetimi, diyanet yönetiminin bir komplosuna uğradıklarını tahkik etmese iki arkadaşı böyle bir tenzil-i rütbeden terfi-i rütbeye geçirmezdi.
Ahmet Gelişgen’in başına gelen bu olayda da mevcut diyanet yönetiminin komplosunun olduğunun anlaşılması, onların olduğu gibi Reis-i Cumhurumuzun da altının oyulmasına yol açacaktır. Endişem, Devlet ve Reisin altını oyacak bu tür örtülü operasyonlar ve komploların artması. Dolayısıyla hepimiz hasbeten-lillah elimizden geldiğince destek vererek hem Ahmet Gelişgen’in mağduriyetini gidermeye, hem de bu tür komploların önünü kesmeye çalışmalıyız.
Selametle
Bedri Gencer