TERÖRE LANET OLSUN!..

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer bakanlar İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan iki bombalı saldırı hakkında İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde açıklama yaptı..
İlk olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı;
"Bugün oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında önce Beleştepe olarak adlandırılan bölgede çevik kuvvet doğrudan hedef alınarak bombalı araç patlatılmıştır. 45 saniye sonra da Maçka'da canlı bomba saldırısı olmuştur.
Emniyet kuvvetlerimizle birlikte olay yeri, akabinde hastaneler ziyaret edildi, bu acı tablo bütün detaylarıyla ortaya konuldu."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı;
"Çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde el düzenekli olduğunu tahmin ettiğimiz bir araç el düzeneği ile patlatıldı. Orada şehit ve yaralılarımız oldu. Yine bir dakika sonra Maçka'da bir şüpheli polislerimiz tarafındna tespit ediliyor. Çevresi polislerimiz tarafından sarılıyor. Ancak araç patlamasından hemen sonra o da kendisini patlatıyor.
Bu iki patlamada 29 şehidimiz var. 2'si sivil ve 27'si polis. 166 yaralımız var. Yaralılarımızdan 23'ün 6'sı yoğun bakımda 17'si ameliyatta.
Saldırı ile ilgili olarak şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı."
Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklama yaptı;
"Olay mahalline ilk 4 dakikada ulaşılmıştır. Hastanelerimizde kayıtlı yaralı sayısı 166. Bunların 20'si evlerine gönderilmiştir. Şu anda 17 kardeşimiz ameliyatta, 6 kardeşimiz yoğun bakımda. Bu kardeşlerimizden 3'ünün durumu oldukça ciddi."
 
Editör: Haber Merkezi