Reina saldırganı İstanbul Esenyurt'ta yakalandı 

 

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran ve 39 kişiyi katleden terörist Esenyurt'ta oğluyla birlikte sağ olarak yakalandı. Reina saldırganı ile birlikte bir arkadaşının da yakalandığı öğrenildi. Terörist intihar eylemi ya da silahlı direnişe geçemeden gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'da 39 kişiyi katleden "Ebu Muhammed El Horasani' kod isimli terörist, Abdulkadir Masharipov, özel harekat polislerinin operasyonuyla yakalandı. Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta saat 00.15'te düzenlenen operasyonda Kırgız arkadaşının evinde sağ olarak ele geçirildi. Operasyon MİT ve Emniyet’in ortak çalışmasıyla yürütüldü. Teröristin, operasyon sırasında polise direnç gösterdiği belirtiliyor. Saldırganın terörist arkadaşının evine 3 gün önce gittiği öğrenildi.Terörist sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüleceği bildirildi. 



5 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA
Teröristin, operasyon sırasında polise direnç gösterdiği belirtiliyor. Operasyonda Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü.


Teröristle birlikte evde bulunanların 2 kadın ve 1 erkek olduğu iddia ediliyor.

İNTİHAR EYLEMİ YAPACAKTI

Güvenlik kaynakları teröristin intihar eylemi ya da silahlı direnişe geçmesine fırsat verilmeden gözaltına alındığını belirtti.  Saldırganın arkadaşının evine 3 gün önce gittiği, yakalandığı evde incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Emniyeti sabah saat 9'da konuyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.


İşte operasyonun ardından yakalanan Özbek terörist ve Kırgız arkadaşının yerdeki fotoğrafı...

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak'ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.



SAĞ OLARAK ELE GEÇİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Konuya ilişkin açıklama yapan terör uzmanı Yesugay Aksakal yaptığı açıklamada 'Bu tip soruşturmalar devam ederken manipülasyonlara dikkat etsinler. Bu olay büyük motivasyon kazandırdı. Sorgular devam ediyor. Arkadaşlarımız bu yaptıkları operasyon bayağı ciddi ve hassas yapılan bir operasyon. Şahıslar sağ olarak ele geçirildi. Şimdi bakacağız muhakkak ki her şey ortaya çıkacaktır. Bu şahıs biyolojik bir savaş makinası. Ele geçirilmesi çok iyi oldu. Lütfen bunu sosyal medyada farklı haberlerle değişik şeylerle manipüle etmeyelim. Bunun altında daha büyük çalışmalar da vardır. Bunun neticesinde sonuca varılacaktır. Devletimiz büyüktür, bu operasyonlarla da yapılmış eylemlerin hepsinin faili çıkacaktır ve yine elde edilen bilgilerle birçok olay da engellenecektir' dedi. 



2016'DA KONYA'YA GELMİŞTİ

Masharipov 1.5 yaşındaki kızı, 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2016’nın başında Konya’ya geldiği tespit edilmişti.

Masharipov ailesi, aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir’de bir ev kiraladığı, 31 Aralık’ta akşam saatlerinde karısına, “Helalleşelim” diyerek evden ayrıldığı eşinin ifadelerinde yer almıştı.

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

DEAŞ’lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Editör: Haber Merkezi