LCA Hakkında Herşey

Binaların yapı bileşenlerinin hammadde üretimlerinden başlayarak, bina inşası ve kullanım süresi boyunca çevreye etkileri, kullanım ömrünü bitirip yıkımına kadar olan her aşamasında çevresel tüm etkilerin hesaplanma işleminelca adı verilir. ISO 14040 standartları doğrultusunda üzerinde çalışılan Bina Yaşam Döngüsü analizleriyle binaların toplam çevresel etkileri belirlenir.

Bina Yaşam Döngüsü Analizi ve Çevreye Etkileri

Bina Yaşam Döngüsü Analizi ile çevresel etkilerin en aza indirilmesi ve gerekli iyileştirilme çalışmalarının yapılması hedeflenir. Lca yöntemlerinde mimarlık ve mühendislik çalışmaları sonucunda binaların yaşam döngüsel analizleri sonucunda bina tasarımlarının çevreye en az zararları tasarlanır.

Çevre Projelerinde Lca Uygulamaları

Bina tasarımlarında iyileştirme çalışmaları sonucunda çevresel tüm performanslar karşılaştırılır. Binaların karbon, su ayak izi, enerjileri, asidifikasyon ve karasal ekotoksisitegibi temel çevreye etkileri ayrı ayrı incelenir. Lca iyileştirme çalışmaları ile Bina Yaşam Döngüsü Analizleri uygulanması sonucunda tüm çalışmalar bütünlük içerisinde değerlendirilir.

Bina Yaşam Döngüsü uygulamaları ile inşa edilecek binaların uluslararası yeşil bina değerlendirme sistemlerinde iyi puanlar almasına da katkı sağlar. Eker Tasarım ile proje paydaşlarının kurumsal sürdürülebilir tüm politikaları lca uygulamaları ile iyi çözümleri sizlere sunacaktır. http://www.erketasarim.com/hizmet-lca-bina-yasam-dongusu-degerlendirmesi LEED, BREEAM başta yer almak üzere uluslararası yeşil bina değerlendirmelerinde kaliteli çözümlerin alınması için her zaman sizlerin bir adım önde olmanızı sağlar. Kaliteli sunumlar ve detayların ayrıntılı değerlendirilmesi her zaman iş sürecinin önemli aşamasını teşkil eder.

 

 

Editör: Haber Merkezi