İstanbul’da yılın ilk saatinde terör 35 can aldı

İstanbul Ortaköy'de gece kulübünde eğlenenlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Beşiktaş'ta ünlü bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırganın olayın ardından gece kulübünün içerisinde saklandığı iddia edildi. Saldırıyı Noel baba kıyafetli bir kişinin yaptığı iddia ediliyor. Saldırganlar, mekanın içerisine girerek sağa sola rastgele ateş açtı.

İstanbul Valisi yaptığı açıklamada kanlı saldırıda en az 35 kişinin hayatını kaybetitğini bunlardan birisinin polis olduğunu bildirdi.

İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis ve 34 sivil hayatını kaybetti çok sayıda yaralı var. Görgü tanıkları teröristlerin Arapça bağırdıklarını iddia ettiler. Saldırı anında içeride 700-800 kişi bulunuyordu. Bir görgü tanığı Noel baba kıyafetli 2 kişinin kapının önündeki polisleri silahla tarayarak içeri girdiğini ve rast gele etrafa ateş açtığını iddia etti.

Olay yerine giden İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada en az 35 kişinin şehit olduğunu, 40 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Editör: Haber Merkezi