Gidilecek Yere Göre Takı Seçimi Nasıl Yapılmalı?
 
Her kadının takı kullanım tarzı farklıdır. Bazı kadınlar sade takılardan hoşlanırken, bazı kadınlar da çok daha gösterişli takılara yönelebiliyor. Kimileri kolye ve küpeyi takım olarak kullanırken, kimileri sadece yüzük ya da bileklik tercih edebiliyor. Doğru takı seçimi yapmak aslında biraz da kendi vücut tipini, tarzını doğru tanımak ve gidilecek yere uygun kıyafetler seçildikten sonra o kıyafetler ile doğru takı kombinini yapmaktan geçiyor. 
 
Nasıl gidilecek yerin tarzına göre kıyafet tercihi yapılıyorsa, aynı durum takı seçiminde de kendini göstermekte. Bir davete giderken tercih edilecek takı tarzı ya da gece dışarı çıkarken kullanılan takı tarzı ile, ofiste ya da gündelik hayatta kullanılan takı tarzı birbirinden çok farklıdır.
 
Gidilecek ortama göre hangi tarzda takı seçilmeli?
 
Ofis hayatında takı seçimi
 
Ofis yaşamında imaj oluşturulurken hem kıyafetlerde, hem takılarda öncelikle kurumsallık, profesyonellik ve ciddiyet ön planda tutulmalıdır. Diğer taraftan takılan takılar, gün boyu kullanılacağı için hem sizi hem de etrafınızı rahatsız etmeyecek tarzda takılardan seçilmiş olmalıdır. Özellikle toplantılarda ya da özel görüşmelerde çok fazla dikkat çekmemek adına, daha ufak taşlı takılar ya da gümüş inci takılar tercih edilebilir. Abartılı, ses çıkaran, çok büyük takılar dikkat dağıtıcı olacağı için uzak durulmalı.
 
Ofis kıyafetlerinde daha çok klasik modeller ve renkler tercih edildiği için klasik hatları olan takılar kullanmak daha uygun olabilir.  Toplu saçlar tercih ediliyorsa takı olarak küpe kullanımı şık bir hava yaratacaktır. Örneğin ufak tek taş küpeler ya da inci küpeler oldukça zarif bir görünüm sağlar.
 
Davetlerde takı seçimi
 
Davetler kadınların kıyafetleri, takıları, saç ve makyajları ile birbiri ile adeta yarıştığı yerlerdir. Kıyafet ve takı seçimi yapılırken davetin içeriği ve davete kimlerin katıldığı önemli bir nokta.
 
Uzun ve sade düz kesimine sahip bir kıyafet tercih edilecekse ve uzun boyunlu iseniz, taşlı uzun küpeler oldukça şık duracaktır. Balık etli bir kadınsanız bu durumda daha sade küpelerin takmanızda fayda var. Kolda bir bileklik muhakkak olmalı. Eğer bileğiniz inceyse, kalın kelepçe tarzı bileklik tercih edebilirsiniz.
 
Özel davetlerde kadınların en çok tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Siyah bir kıyafet giyecekseniz, kıyafeti ön plana çıkartabilecek büyük taşlar kullanılarak tasarlanmış takılar tercih edilebilir. Siyah kıyafetlerle şık ve taşlarla döşenmiş bir gümüş kolye oldukça şık duracaktır. Hafif transparan görüntüsü verilmiş dantel bir kıyafet düşünüyorsanız, büyük taşlar yerine taşları daha küçük küpeler küpeler kullanabilirsiniz.
 
Editör: Haber Merkezi