Erdoğan şehidin evinde Kur'an okudu

Erdoğan şehidin evinde Kur'an okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan'da 15 Temmuz'da şehit düşenlerin ailelerini ziyaret etti. Burada şehitlerin hikayelerini dinleyen Erdoğan, şehit Ali Anar'ın evinde Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde 9 şehit veren Ankara'nın Kazan ilçesini ziyaret etti. Kazan'ın alçak darbe girişiminde en onurlu ve en haysiyetli mücadeleyi yürüten ilçelerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, 15 Temmuz şehidi Ali Anar'ın evini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

Darbe girişiminde, 4. Ana Jet Üs Komutanlığından F16'ların havalanmasını engellemeye çalışırken 9 vatandaşın şehit düştüğü Kazan ilçesini ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan Belediyesi önünde vatandaşlara hitap etti.

"ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ"

15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden birinin de Kazan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan'ın FETÖ'ye gerekli dersi verdiğini söyledi. Örgütün kaçacak delik aradığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı? 40 yılı aşkın süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır.

"FETÖ, BU MİLLETİ HESAP EDEMEDİ"

Bir şeyi hesap edemediler, bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur? Bunun hesabını yapmadılar. Bunlar zannettiler ki F-16'larla durdurulur. Bunlar zannettiler ki helikopterler, helikopterle durdurulur, tanklarla durdurulur, toplarla durdurulur, silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular, tüm bunların karşısında bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Şimdi Kazan'da 9 şehidimiz var, 90'ı aşkın gazimiz var. Bunu hesap etmediler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığının etrafını kuşattılar. Ama bunlar bunu da hesap etmediler. Özel Kuvvetler'de 56 şehidimiz var ve onları alçakça, insafsızca, bu milletin paralarıyla alınmış F-16'larla, helikopterlerle bombalayarak vurdular.”

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Erdoğan, Kazan'da şehit ailelerini de ziyaret etti. Ziyaretlerinde 15 Temmuz'da şehit olanların kendisine aktarılan hikayelerinin ve şehit yakınlarının değerlendirmeleriri umutlarını artırdığını söyleyen Erdoğan, Kazanlı Şehit Ali Nar'ın evinde ise Kur'an-ı Kerim okudu.

Editör: Haber Merkezi