Çevre Dostu Binalar

Yeryüzü üzerinde bulunan binalar; dünyada kullanılan enerjinin yaklaşık üçte birini tüketirler. Bu durum enerji tasarrufunun ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağlar. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak, son yıllarda akıllı ve çevre dostu binalar ve gökdelen tarzı yapılar yükselmeye başladı.

Yeşil binalar; konfor, enerji tasarrufu ve doğayı koruma amacıyla inşa edilirler. Küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğal kaynakların önemli ölçüde tükenmesi, dünyanın önemli sorunları haline geldi. Eğer önlem alınmazsa, ilerleyen zamanlarda insanları önemli sıkıntılar bekliyor.

Bu nedenle çevreci binaların yapılmasının hızlanması gündeme geldi. Standartları belirlenen çevre dostu binalar, sertifikalandırılırlar.

İnşa edilecek bir binaya “yeşil bina” unvanı verilebilmesi için; yer seçiminin iyi olması, tasarımının çevreci ve özgün olması, yapım tekniği ve atık malzemelerin değerlendirilmesi gerekir.

Neden Yeşil Bina?

Yapıldıkları kente değer katarlar. Hem yapım aşamasında, hem de yapıldıktan sonra çevreye en az zararı verirler. Temiz teknolojilerin gelişmesine katkıda bulunurlar. Hafriyat malzemelerinin değerlendirilebilmesi sağlanır. Yeşil çatı uygulaması sayesinde; yağmursuları arıtılır ve değerlendirilebilir. Güneş enerjisinden yararlanabilir. Yapısında bulunan yeşil katmanlar, güneş ışığını yansıtmaz ve sera etkisini azaltır.

Enerji tasarrufuna katkıda bulunur. Yeşil katmanlar aynı zamanda oksijen üretimine yardımcı olur. İzolasyon sistemleri sayesinde; ısıtma ve soğutma maliyetleri azalır ve karbondioksit salınımı önemli ölçüde azalmış olur. Yeşil yıldız sertifikası, yeşil binaların uygunluğu için verilen sertifikalardan bir tanesidir.

Dünyada hızla yayılan, yeşil bina uygulamaları için yetkin bir kurumdan sertifika almalısınız. Erke tasarımyeşil yıldız sertifikası konusunda ülkemizde bir öncüdür. Daha fazla bilgi için; http://www.erketasarim.com/hizmet-yesil-yildiz-sertifika-danismanligi

Editör: Haber Merkezi