TERMAL,LOKUM,MERMER,SUCUK DİYE DİYE KÜÇÜLTÜYORUZ ŞEHRİMİZİ
 Yıllarca bu sektörlerin arkasına sıkıştırdığımız şehrimiz gün geçtikçe küçülüyor. Nüfusumuz 700 bin bandının altına düşme tehlikesi tedirginlik verici. Nedense gerçeklerle de hiç yüzleşmiyoruz. Neymiş termal'in başkenti bizmişiz. Olsa ne olacak. Bazı şehirlerde bu konuda oldukça ilerlemiş durumda. Lokumumuz harikaymış. Neredeyse her yerde üretimi var. Mermer ise çalışma koşulları zor ve zahmetli. O yüzden rağbet görmeyen sektör. Allah aşkına diğer illere bir görmek lazım. Sanayi ve üretim konusunda oldukça ilerlemişler sektörleri çeşitlendirmişler. Afyonumuz da bu sektörler dışından sadece kendine faydası olan çağrı merkezleri dolu. Devamlı işçi değişiminin olduğu bu sektörde önü kapalı ve gelecek açısından hiç umut verici değil. Bu söylediklerim dışında kalanlar hep tüketime yönelik. Alışveriş merkezleri tüketicinin cebindeki paraya bakar istihdam konusunda oldukça sıkıdırlar. Bir bakın etrafınıza her yere alışveriş merkezi yapılmakta, tabi burada satılanlarda çevre illerde üretilen gıda ürünleridir. Afyon dan varsa sucuk ve lokum markası bulabilirsiniz çünkü biz bu konuda geliştirmişiz sadece kendimizi. 
  Tonlarca üniversite mezunu gençlerimiz iş arama telaşın da ama bu sektörlerden hangisinde çalışabilir ki. Ya göç edecek alanında çalışmak için, ya da makus kaderine boyun eğip bu sektörlere muhtaç kalacak. Ben teknisyen isem garson olmak zorunda değilim diyen bir gencin umutları bu şehirde rahatlıkla kırılabilir. Ona başka alternatifi olmadığı ancak zaman gösterir. Afyon sucuğu ile kafayı bozmak doğru değil. Kayseri bizden daha fazla ihraç edip daha fazla para kazanıyor sucuktan. Bırakalım artık bize yakıştırılan gıda maddelerini ve termal'i. Asgari ücretle çalışmakta olan işçisinin parasını ödemeyen termal oteller var. İşçiyi düşünme ihtiyacı mı duymuyorlar yoksa zarar mı ediyorlar orasını bilemem. Ama bu sektörlerle bu gemi yürümez. Yelkenler eskidi artık . Değiştirmek gerekli, yenilik şart. Ben burada proje üretsem bile icraata geçmedikten sonra kıymeti yok.  Bakıyorum yeni projelere ya alışveriş merkezi ya da parklar, şelaleler. Halkın buralara gidecek zamanı ve parası yokken boşa yatırım bence. Aynı yatırımları üretim alanın da yapılsa ve bu konuda büyük sanayi firmalarına destek verilirse Afyon'un göçü engellenebilir. Yoksa pırlanta gibi gençleri Antalya ya, İstanbul'a, yeni hayalleri için yolcu ederiz.
  Seçime çok az süre kalmışken vekil adayları lütfen vicdanlarınızı kontrol edin ve şehrimiz için çok çalışın. Bugün nasıl ilçe ilçe köy köy geziyorsanız koltuğunuza oturduğunuzda buraları düşünün. Şehriniz için güzel ve zengin projeler üretin. Mecliste sadece yemin törenlerinde değil, bizim sorunlarımızı da dillendirmek için kürsüye çıkın. Unutmayın A partisi de B partisi de bu ülkenin. Hangi parti olursa olsun vekillerimizin kavgası Afyon gelişimi için olsun. Yetkililerin bu konuda uzun vizyonlu üretime dayalı projeleri geliştirmelerini umut ediyorum.