Teknoloji kanun tanımıyor, çifte standart uyguluyor

Günümüz teknolojisi kanun tanımıyor ve adeta çifte standart uyguluyor.
YEHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Afyonkarahisar Çevre Yolu üzerinde bulunan Ulaştırma Bakanlığına bağlı Ağırlık Kontrol Merkezinde tüm ticari araçların tartımı yapılması gerekirken sıvı malzeme taşıyan tankerler tartımı yapılamıyor.

-Kamyon sürücüleri duruma tepkili

Duruma tepki gösteren kamyon sürücüleri, “Biz her şehirde tartılıyoruz. Tonajı en ufak aşmamızda cezamız otomatik olarak işleniyor, adresimize gönderiliyor. Ancak tanker sürücüleri bırakın kantardan ceza yemeyi, tartılmıyorlar bile. Bu resmen çifte stardart” diye konuştular.

-Bilgisayar sıvı hareketi nedeniyle tartım yapamıyor

Konuyla ilgili YEHA muhabirine açıklama yapan yetkililer ise kantarın sıvı yük taşıyan tankerlerin tartılmasında, sıvı hareketi nedeniyle yapılamadığını söylediler.
Elektronik kantarın imlacısı olan Tunaylar Baskül firmasının Ulaştırma Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğüne 29.06.2009 tarihinde gönderdiği resmi yazıyı gösteren yetkililer “Sıvı yük taşıyan araçların tartımı sırasında, aracın içindeki akışkan maddelerin hareket etmesinden dolayı meydana gelen yük değişimi yüzünden tartımları yapılamamaktadır. Sıvı hareketi yüzünden bilgisayar sistemli tartının hata veriyor ve ölçüm gerçekleştirilemiyor” diye konuştular.
Teknolojinin kamyon ve tanker sürücüleri arasında yarattığı çifte standarda çözüm bulunması istendi.
Editör: Haber Merkezi