Yağmur’’Nihayet 2. Ligdeyiz’’..
Afyonun Yeni Markası Basketboldur. İl temsilcilik görevine geldiğimiz günden buyana her çalışmamızı ve hedefimizi Afyonkarahisarın basketbol kenti olabilmesi planları üzerine kurduk.
Türkiye Basketbol Federasyonu Afyon İl Temsilciliği ” NİHAYET 2. LİGDEYİZ” Yıllardır hayal gibi görünen 2. Lige davet edilen Afyon Belediye bu ligin yeni takımı olarak gücünü gösterecektir.
5 Ağustos tarihinde Basketbol Federasyonu yönetim Kurulu toplantısı sonucunda 2. Lige terfisine karar verilen Afyon Belediyesi Basketbol takımını gönülden kutluyorum. Basketbol temsilciliği olarak; Takımın kuruluşundan itibaren desteğini veren Belediye başkanımız Burhanettin Çobanı Federasyonumuz adına Türkiye Basketboluna yapmış oldukları maddi ve manevi desteğinden ötürü gönülden tebrik ediyoruz.
Afyon Belediyespor önemli bir başarı yakalamıştır.Biraz zahmetli ve biraz da şansımız yaver gitmesi sonucu yıllardır hayaline kurduğumuz 2. Lig gerçeğe dönüşmüştür.
2.Lige terfi süreci yoğun kulis ve stresli bir beklenti şeklinde tamamlandı. İstanbul ve Konya illerinin yoğun baskı kurduğu Federasyon kararını Afyon dan ana kullanarak bizleri bu lige davet etti. Bu süreç içerisinde Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu bizzat süreci yakından takip etmiş ve Afyonun başarısı için her türlü desteğini de sağlamıştır.
İl temsilciliği olarak takımımızın ligde yer alabilmesi için her türlü klisin içinde bizzat yer aldık. Bir çok kez Yönetim kuruluna yazılı raporlar sunarak Afyonun bu lige hazır olduğunu bildirdik.
 En son 5 Ağustos günü yapılan yönetim toplantısına bizzat telefonla katılarak sorulan son sorulara ve hedeflere cevap verdik. Gece geç saatlerde verilen sonuca Sayın Federasyon Başkanımız Turgay Demirelin nihayi kararı ile davet edildik.
Kurlduğu yıl 2.lige terfi etmek kolay bir başarı değildir bu tam bir başarı hikayesidir. B Hikayenin 2ligde de devam edip 1.lige yükselmenin hesapları içerisine girmeliyiz. Geçen sezon yapılan tümiyi ve yanlış işler iyi raporlanarak Afyonkarahisarın adını kalıcı olarak bu lige kazımalıyız.
Her türlü zorluğa rağmen bu yılı başarıyla atlatıp 2.lige yükselen takımımızın değerli teknik ekibini ve kulüp yöneticilerini takdir ediyorum. Birlik ve beraberliklerini dağıtmadan bu ekip bu takımı 1.lige taşyacağına inancımız sonsuzdur. Afyona bu zaferi getiren emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyor ve yeni ligde başarılar diliyorz. Her zaman söylediğim şudur “ Afyonkarahisarın yeni markası basketboldur” Afyon bir basketbol kentine dönüşecektir. Termalin mermerin tarihin ve zaferin yanına gururla basketbolu da yazdırdık.
Rıfat YAĞMUR
Basketbol İl Temsilcisi
 
Editör: Haber Merkezi