Tb2l Ve Federasyon Kupası Kuraları Çekildi
TB2L 2014 - 2015 sezonu Kura Çekimi ve TB2L Federasyon Kupası Kura Çekimi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura çekiminin ardından takımların fikstürleri Basketbol Federasyon'nun resmi sitesinde yayınlandı.
Sezon kura çekiminin yanı sıra bu yıl üçüncü kez oynanacak olan Federasyon Kupası kura çekimleri de yapılırken, ilk tur maçları Afyon'da final müsabakaları ise Bursa'da oynanacak. Kura çekimlerine Belediyespor'u temsilen Kulüp Yöneticisi İbrahim Kasabalı ve Basketbol Genel Menajeri Muhammed Doğan katıldı. Genel Menajer Muhammet Doğan bu yıl ilk kez ikinci ligde yer aldıklarını kaydederek federasyon kupasına da ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan ve TBF TV'den de naklen yayınlanan kura çekimlerine, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF yetkilileri ve TB2L'de mücadele eden takımların temsilcileri katıldılar.
 Tb2l'de Sezon Heyecanı Federasyon Kupası İle Başlayacak
Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde heyecan, ilk kez 2012-2013 sezonunda düzenlenen Federasyon Kupası ile başlayacak. Kupa mücadelesinin sona ermesinden sonra TB2L'de normal sezon ilk hafta karşılaşmaları oynanacak.
Bu sezon 18 takımın yer aldığı Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde; Akhisar Belediye, Mamak Bld. Ankara DSİ, Denizli Basket, Best Balıkesir, Tüyap Büyükçekmece Basketbol, Final Gençlik, Gelişim Koleji, İTÜ, İstanbul DSİ, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pertevniyal Gençlik, Yeşilgiresun Bld., Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Orkide Gediz Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Adanaspor, Afyonkarahisar Bld. ve Socar Spor takımları mücadele edecek.
İki devreli ve lig usulü oynanacak olan TB2L'de normal sezon 34 hafta sürecek ve puan cetvelinin ilk 8 sırasında yer alan takımlar Play Off'ta mücadele etme hakkına sahip olacak. Play Off'un tüm turlarında takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun karşılaşmalar 0-0 başlayacak. Çeyrek final ve yarı final maçları kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacak. Yarı final müsabakaları sonunda finale yükselen takımlar 2014-2015 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazanacak. Final maçı, TBF Ligler Direktörlüğü'nün belirleyeceği bir salonda tek maç üzerinden oynanacak. Müsabaka sonunda kazanan takım 2014-2015 sezonu TB2L Şampiyonu olacak.
Çekilen Kura Sonucu İlk Hafta Programı Şu Şekilde Oluştu;
İTÜ - Final Gençlik
Mamak Bld. Ankara DSİ - Orkide Gediz Üniversitesi
Socar Spor- Denizli Basket
Afyonkarahisar Bld - Gelişim Koleji
Best Balıkesir - Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Tüyap Büyükçekmece Basketbol - Mersin Büyükşehir Belediyesi
Adanaspor - Melikşah Üniversitesi
İstanbul DSİ - Pertevniyal Gençlik
Akhisar Bld - Yeşilgiresun Bld
Federasyon Kupası 3. Kez Düzenlenecek
Federasyon Kupası 1. tur müsabakaları 3 takımlı 6 grupta tek devreli lig usulü oynanacak. 3 gün sürecek mücadeleler sonunda gruplarında 1. olan 6 takım, Bursa'da 'Final Grubu' müsabakalarını oynayacak. Bu turda 3 takımlı 2 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulü ile oynanacak. Gruplarını 1. tamamlayan takımlar, final müsabakasında oynamaya hak kazanacak. Final maçı sonunda kazanan takım 2014-2015 sezonu Federasyonu Kupası Şampiyonu olacak.
Çekilen Kura Sonucu Federasyon Kupası Grupları İse Şu Şekilde Oluştu;
A Grubu
Melikşah Üniversitesi
Pertevniyal Gençlik
Denizli Basket
B Grubu
Gelişim Koleji
İstanbul DSİ
Sakarya Büyükşehir Belediyesi
C Grubu
Adanaspor
Afyonkarahisar Bld.
Final Gençlik
D Grubu
Yeşilgiresun Bld.
Socar Spor
Akhisar Bld.
E Grubu
Tüyap Büyükçekmece Basketbol
Best Balıkesir
Orkide Gediz Üniversitesi
F Grubu
Mersin Büyükşehir Belediyesi
Mamak Bld. Ankara DSİ
İTÜ
Editör: Haber Merkezi