Sandıklısporlu Mehmet Bağlı röportajı

Profesyonel olduğu yıl, 3. Lig karmasından oluşan Milli Takımlar kampına davet edilen Sandıklıspor’un genç sol beki Mehmet Bağlı ile hedeflerini ve takımının durumunu konuştuk.

Mehmet Bağlı’nın futbola nasıl başladığını kendisinden dinleyelim.

12 yaşında Konya’da amatör bir takımda futbola başladım. Yaklaşık 3-4 sene orada oynadıktan sonra Konyaspor’dan teklif geldi. Bunu değerlendirerek Konyaspor’a transfer oldum. Konyaspor’da 5-6 sene futbol oynadım ve U19 Türkiye Şampiyonluğu yaşadım. Burada geçirdiğim 5-6 sene sonrasında profesyonel olma vaktimin geldiğini düşündüm. Daha sonra da Sandıklıspor’a transfer oldum.

 

Profesyonelliğe adım attığın Sandıklıspor’a transferin nasıl gerçekleşti?

 

3. Lig’den transfer teklifi aldığım birkaç tane takım vardı. Hocalarım en uygun olanının Sandıklıspor olduğunu söylediler. Ben de hocalarımın düşüncelerine güvenerek Sandıklıspor’u tercih ettim ve burada profesyonel oldum. Sandıklıspor kariyerime umduğumdan daha güzel başladım. Ligin 3. haftasından itibaren oynamaya başladım ve bir daha da formayı kaptırmadım.

 

Milli Takımlar izleme heyeti tarafından oluşturulan Spor Toto 3. Lig Karması’nda sen de yer aldın. Bu sende nasıl bir etki yarattı? Karmaya seçildiğinde neler hissettin?

 

Profesyonelliğe geçtiğim ilk sene böyle bir şey yaşamam benim için gurur vericiydi. En azından Milli Takımlar’da ismim geçmiş oldu. Bu benim için bir başlangıç. Bunu göz ardı etmemek lazım.

 

Katıldığın bu karma sayesinde sana bir şekilde Milli Takımlar yolu açılmış oldu. Hedeflerin arasında Milli Takımlar’da oynamak var mı?

 

Daha çok çalıştığım takdirde, kademe kademe üst liglere gitmenin ve sonradan da Milli Takımlar’a seçilmenin uzak olmadığını düşünüyorum. Sonuçta futbol oynuyoruz ve futbolun dili birdir. Çalışıp azimli olduktan sonra neden olmasın.

 

Biraz da Sandıklıspor’un durumuyla ilgili konuşalım. Sandıklıspor bu sene ligde çok kötü performans sergiliyor. Sence bunun sebepleri neler?

 

Bunun birçok sebebi olabilir; yönetim, teknik heyet ve futbolcular… Burada çalışma şartlarımız belli. Antrenman tesislerimizde şartların iyi olmamasından dolayı maçlara yüzde yüzümüzü vererek hazırlanamıyoruz. Geçen sene takımın başarılı olmasında, yönetimin sağladığı maddi destek önemli faktördü. Bu sene de yönetim elinden geleni yapıyor ama maddi durumumuz geçen seneye göre kötü olunca futbolcular bundan olumsuz etkileniyor. Yönetim bu takıma sahip çıkarak, maddi sıkıntılarımızı giderirse, kafa olarak rahatlayacağız ve maçlara daha iyi hazırlanacağız. Futbolcu psikolojisi çok önemlidir. Kaldığımız tesislerde sosyal aktivitelerimiz az. Bu da futbolcuları olumsuz anlamda etkiliyor. Bu takımın düşmemesi gerekiyor. Takımın buralara kadar gelmesinde emeği geçen insanlar var.

 

Sandıklıspor’un ligde üst sıralara yükselebilmesi için neler yapılmalı?

 

Kale ve savunma hattında sıkıntı yaşamıyoruz. Bu bölgede üst liglerde oynamış tecrübeli abilerimiz var. İyi top oynuyoruz fakat üçüncü bölgede istediğimiz verimi alamıyoruz. Buna artık beceriksizlik mi diyelim, talihsizlik mi diyelim gerçekten bilmiyoruz. Kendi kalemizde çok enteresan goller yerken, hücum hattında altı pastan gol kaçırıyoruz. Bu da ister istemez moralimizi bozuyor. Ligin başından beri böyle devam eden bir süreç var. Bu takım, gerçekten kaliteli bir takım. Bu talihsizliğimizi de üzerimizden atıp, üst sıralara tırmanacağız.

 

Sandıklıspor’un bu sene şimdiye kadar tek olumlu tarafı Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. tura kadar yükselmiş olması. 3. turdaki rakibi Adana Demirspor’du. O maçla ilgili neler söylemek istersin?

 

Adana Demirspor maçı öncesi Erzinspor maçını kazandık ve Adana’ya moralli gittik. Takımın havası çok iyiydi. Moral ve motivasyonumuz çok yüksekti. Tabi maçı PTT 1. Lig takımı, köklü geçmişi olan Adana Demirspor’la oynuyorsun. İki takım arasında güç ve seviye farkı vardı ancak her şeye rağmen maçta iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum.

 

SPOR TOTO 3. LÝG ELÝBOL SANDIKLISPOR : 0 - SAKARYASPOR: 2Adana Demirspor maçına çıkmadan önce “Zaten Adana Demirspor’u yenemeyiz” diye takımın ortak bir düşüncesi var mıydı? Çünkü ben maçı izlerken öyle bir düşüncenin takım üzerinde hâkim olduğu izlenimini edindim. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

 

Böyle bir düşünce kesinlikle yoktu. Maça çıkmadan önce takımda herkes birbirini “bu maçı alacağız” diye motive ediyordu. Ama olmadı, buraya kadar gelmek de güzeldi. Sandıklıspor’a ilkleri yaşattık. Önümüzdeki senelerde umarım gruplara kalırız.

 

Mehmet Bağlı’nın bundan sonraki kariyer planlamasında neler var?

 

Profesyonel olmakta geciktiğimi düşünüyorum. 20 yaşımda profesyonel oldum. Geçen sezonu çok iyi geçirdim. Bu sezon biraz daha üzerine koymam gerekiyor. Adım adım üst liglere gitme ve her futbolcunun olduğu gibi benim de Süper Lig’de oynama hedefim var. Umarım hedeflerime ulaşırım.

 

Süper Lig’de hangi takımın formasını giymek istersin?

 

Kesinlikle Galatasaray.

 

Maçlarda çok iyi performans gösteriyorsun. Takımın en kuvvetli ismisin diyebilirim. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

 

Profesyonel olmadan önce hayatımda hiç bek oynamamıştım. Hep sol ve sağ açıkta oynuyordum. Sandıklıspor’da hocalarım beni sol bekte oynattı. Ben de bunu iyi değerlendirdim. Kendime çok iyi bakıyorum. Çabukluğumun da katkısıyla ileri çıkışlarda ve geri dönüşlerde sorun yaşamıyorum.

 

Takımda mevkin için rekabete girdiğin biri var mı?

 

1995 doğumlu bir arkadaşımız var. O da iyi bir sol bek ve gelecek vaat ediyor. Formayı kaptık diye çalışmamak olmaz. Takım içinde tatlı bir rekabet var. Saha dışında arkadaşız ama saha içinde rakibiz.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim Mehmet. Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

Ben teşekkür ederim. Yönetim ve taraftar desteklemeye devam ederse bu takım daha iyi yerlere gelecektir diye düşünüyorum. Ne kadar çok taraftar olursa, maçtan o kadar çok keyif alıyoruz. Sandıklı halkı maçlarda tribünlerde olmaya devam etsin. Sandıklıspor’u iyi yerlere taşıyacağız.

 

RÖPORTAJ: ORHAN ONUR GEMİCİ

Editör: Haber Merkezi