TEKRAR SEÇİM HAYIRLI OLSUN.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile yaptığı görüşme sonrası seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Erdoğan, saat 11.00'da Başbakan Davutoğlu'lu Cumhurbaşkanlığı'nda kabul edecek. Bu arada seçimlerin yenilenmesiyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, TBMM Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı günden itibaren kırkbeş günlük sürenin geçtiği ve belirtilen sürede Bakanlar Kurulu'nun kurulamadığı kaydedildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan kararda "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ise istişare edildiği ve Anayasa'nın 104'üncü ve 116'ıncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verilmiştir" denildi.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Ankara kulislerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim hükümetinin kurulması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirecek. Yapılacak bu görevlendirme sonrası önümüzdeki hafta başına kadar hükümetin kurulması bekleniyor.

 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

 

Geçici hükümetin kurulmasının ardından yeni Bakanlar Kurulu’nun bildirilmesi ve dışarıdan atanan isimlerin yemin etmesi amacıyla olağanüstü toplantı yapılması bekleniyor. Bu toplantı çağrısının da doğrudan İsmet Yılmaz tarafından yapılabileceği öğrenildi. Meclis yönetimi, yeni bakanların bir an önce milletvekili statüsü kazanması amacıyla yemin etmelerini gerekli görüyor.

Editör: Haber Merkezi