MHP 6 İl Teşkilatını daha kapattı



 Genel Başkanlık seçimine sayılı günler kala Bahçeli ve yönetimden skandal kararlar gelmeye devam ediyor. Partiden yapılan açıklamada Bayburt, Gümüşhane, Samsun, Tekirdağ, Çorum ve Kırklareli teşkilatlarının kapatıldığı açıklandı. Böylece kapatılan il teşkilatı sayısı 12’ye yükseldi.

İstanbulYÖNETİM KONTROLÜ KAYBETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nde alınan başarısız seçim sonuçlarından dolayı olağanüstü kurultay talep eden seçilmiş il yönetimlerine karşı yapılan kıyım devam ediyor. Hukuksuz ve meşru olmayan yöntemlerle yapılan kapatma kararının son kurbanları Bayburt, Gümüşhane, Samsun, Tokat, Tekirdağ, Çorum ve Kırklareli oldu. 

Bahçeli ve yönetiminin daha önceden kapattığı teşkilatlarla birlikte toplam 12 il yönetimi fesh edilmiş oldu. 

MHP camiasında, alınan son kapatma kararları büyük tepkiyle karşılaştı. Parti tabanı, kurultay talebinde bulunan ve camiaya uzun yıllar hizmet etmiş insanların hedef alınmasına sosyal medya üzerinden çok sert tepki gösterdi. İşte paylaşılan bazı mesajlar:

1-002.png

2-005.png3-003.png

4-002.png

5-001.png

6-001.png7-001.png

DEĞİŞİM İSTEYEN DELEGE SAYISI 800’E YAKLAŞTI
MHP yönetiminin üniversitelerdeki terör olaylarına bile bu denli hassasiyet göstermediğine dikkat çekilen mesajlarda, Bahçeli ve yönetimine ateş püskürüldü. 

Genel merkeze tabanda tepki patlaması yaşanırken, değişim isteyen delege sayısının 800’e yaklaştığı bildirildi. 

KAPATMA KARARINI BÖYLE DUYURDULAR

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Çetin'in konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl, Elazığ Merkez, Bayburt Merkez, Gümüşhane Merkez İlçe Teşkilatları ve Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin, Elazığ Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Or, Bayburt Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Okutmuş, Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener haklarında yaptıkları yazılı basın açıklamasını ilgi ve bilgilerinize sunarız. Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl, Elazığ Merkez, Bayburt Merkez, Gümüşhane Merkez İlçe Teşkilatları, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 33/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir. Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir"

Editör: Haber Merkezi