Davutoğlu: ‘Gurur verici bir gelişme olur’

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e milletvekili adaylığı teklifi yapılıp yapılmadığıyla ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti’de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur” dedi.

Davutoğlu başka bir soru üzerine de, “Demek seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki; bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü bir hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık bir garanti veriyorum, hiçbir şekilde AK Parti, ne CHP ne MHP ne herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez” diye konuştu.

Kadınlar Günü tebriği

Davutoğlu, etkinlikteki konuşmasına, 3 kız çocuğu babası ve bir insan olarak hitap edeceğini belirterek başladı. Liberya’nın dün itibarıyla ebolayı yenmiş olması dolayısıyla Liberya Devlet Başkanı’na tebriklerini sunan Davutoğlu, daha önce 1,2 milyon dolarlık bir yardımı üç parça halinde yaptıklarını, yine 5 milyon dolarlık yardımı da BM Dünya Sağlığı Örgütü ve Afrika Birliği üzerinden bölgeye ulaştırdıklarını anımsattı.

Katılımcıların, Dünya Kadınlar Günü’nü de tebrik eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Daha güzel bir gelecek istiyorsak insanlık için biz kadını destekleyecek her şeyi yapmak durumundayız. Kadınlar ve kız çocukları, ekonomik büyüme ve kalkınma için çok önemlidirler. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi, toplumlarımızın refahı ve sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmasıdır. Uluslararası camia olarak biz 2005 yılındaki dünya zirvesinde de bunu kabul ettik. Çünkü Pekin Deklarasyonu Eylem Platformu ile birlikte birçok karar aldık. 1995 yılında BM’nin gerçekleştirdiği Dünya Konferansı ile birlikte milenyum kalkınma hedefleri içerisine bunları koyduk.”

Editör: Haber Merkezi