ÇAĞLAR: “MUSUL’DAN ÖNCE DİYARBAKIR’I ALALIM.”

26.Dönem Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Süleyman Çağlar Ülke gündemiyle alakalı yazılı basın açıklaması yaptı.

    Türkiye olarak coğrafi,Tarihsel ve kültürel konumumuz gereği zor ve sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz.Neredeyse komşularımızın tamamında savaş,kan,gözyaşı ve kaos var.Onlarda ki olumsuzluklar bize de yansıyor.Irak ve Suriye kan gölüne dönmüş durumda.Beş ,altı sene öncesine kadar Suriye ortadoğunun  en huzurlu ve Türkiye ile arası çok iyi olan bir ülkesi iken,bir anda yüzlerce insanın öldüğü,milyonlarca insanın göç ettiği harabe bir ülkeye döndü.Irak’ta da durum çok farklı değil.

MUSULDAN ÖNCE, DİYARBAKIR’I ALALIM.

   Komşularımızın hali ortadayken,Türkiye’nin hali de pek iç açıcı değil.PKK Terör örgütü özellikle doğu bölgelerimizde devlet otoritesini yok sayıp paralel bir devlet kurmuştur.

  Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ifadesiyle ‘’çözüm sürecinde şehirlere yığınak yapmışlar, bizi kandırmışlar’’dediği PKK terör örgütü doğu bölgelerinde bazı il ve ilçelerin otoritesini ele geçirmiştir.Emniyet güçleriyle tabiri caizse toprak kapma mücadelesine girişmiş bir örgütle karşı karşıyayız.

  Çözüm Sürecine kadar sınırda,dağlarda mücadele ettiğimiz bir örgüt,çözüm sürecinden sonra benim mübarek ülkemin şehirlerine,sokaklarına nasıl yayıldı.İlçelerde sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor,camiler yakılıyor,okullar yakılıyor,öğretmenlere süresiz izin verilip eğitim ve öğretime ara veriliyor.

   Dün Irak’ta camiler coni kışlası olurken ağababalarına ses çıkartamayan zihniyet,bugün Diyar-ı Bekir’de camiler pkk kışlası olurken yine susuyorlar.Yazıklar olsun sizin imanınıza.

  Diyarbakır da bazı ilçelerin kontrolünü PKK ele geçirmişken,bazı baldırı çıplaklar Musul’u almaktan bahsediyorlar.Siz önce PKK’nın elinden Diyarbakır’ı alın be şuursuzlar…

ERDOĞAN HESAP VERMELİ. 

  2012 Sonbahar’ında PKK’ya karşı başlatılan ve örgüte çok büyük kayıplar verdiren,hatta PKK yok edilecekken operasyonları aniden durduran zihniyet  Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarının iktidarında hesap verecek

  Bu ülkeye ihanet edercesine Oslo’da,Habur da,kandil de ve İmralı da ki bebek katilinin masasında devletin itibarını,şehitlerimizin itibarını yerler bir eden zihniyetten Alperenlerin iktidarında hesap sorulacak.

   Art arda çıkartılan yargı paketleriyle tutuklu olan,ve işte doğu illerinde sokaklarda asker –polis şehit eden,halktan vergi toplayan,okullar yakan,camiler yakan  kck-pkk’lıları salıveren zihniyetten Alperenler hesap soracak…

  Büyük Birlik Partisi olarak defalarca uyarmamıza rağmen Büyükşehir yasası çıkartıldı.Bu yasayla pkk doğuda ki büyükşehir belediyelerinin tamamını kazandı.Bu belediyeler pkk’ya para aktarıyor.PKK paravan şirketler vasıtasıyla bu belediyelerin ihalelerine girip,bu gariban milletin parasını kandile taşıyor.Bunlara sebep olanlardan hesap soracağız.

  Kısacası bütün bu olumsuzlukların sorumlusu olarak gördüğümüz Sayın Erdoğan’dan Hem yargı önünde,hem de Büyük Türk Milletinin vicdanlarında hesap sorulacak. ŞEHİTLERİMİZ EMİN OLSUN…

 

Editör: Haber Merkezi