BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VATANDAŞA KONYA’DAN TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim zaferinden sonra balkon konuşması yapmak için Konya'daki evinden çıktı. Komşularına hitaben kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, Konya Mevlana Meydanı'na hareket etti. Burada da kendisini bekleyen vatandaşlara teşekkür konuşması yapan Davutoğlu, balkon konuşması için Ankara'ya hareket etti.

İlk konuşmasını Konya'da toplanan vatandaşlara hitaben yapacak olan Davutoğlu, daha sonra balkon konuşmasını yapmak için Ankara Genel Merkez binasına gidecek.

 

İşte Davutoğlu'nun Konya'da yaptığı konuşmasından satır başları;

 

"Hepinizi muhabbetle selamlıyorum, Allah'ın selamı üzerinize olsun.

 

Sizlerin huzuruna bizleri böyle vakarla çıkan Allah'a şükürler olsun.

 

Bu zafer bizim değil, halkın, sizin Konyalı komşularımızındır.

 

Değerli komşularım şimdi Mevlana Meydanı'nda ve Ankara'da soğukta bizleri bekleyenler var.

 

Bugün demokrasi bizim, daha yolun başındayız. Daha sizlerle yürünecek çok yolumuz var. Allah utandırmasın bizi. Bugün zafer günü değil, bugün tevazu güünüdür. Bugün tek duamız Allah utandırmasın olacak.

 

Şimdilik sizden müsade istiyoruz."

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da komşularına hitaben yaptığı konuşmanın ardından Konya Mevlana Meydanı'na hareket etti.

 

 

 

 

 

Davutooğlu'nun Konya Mevlana Meydanı'ndaki konuşmasından satır başları;

 

"Biz erken sevinenlerden değiliz, biz son ana kadar hayır dileyenlerdeniz. Toros Dağları'nın eğilmesi nası muhalsa, bizim de eğilmemiz o kadar imkansız. Ülkemizdeki bütün dava arkadaşlarıma, AK Partililere sesleniyorum. 7 Haziran'da başınızı önünüze eğmeniz istendi. Fakat şimdi zafer sizindir. Hiç bir provokasyona gelmeyiniz. Zafer ancak Allah'ın nansip ettiği millete nasip olur. Bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz. Bugün rakip yok, düşman yok. Bugün muhabbet var.

 

AK Parti'ye oy vermeyen ama ileride inşallah verecek olan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bugün yenilgi yoktur. Kaybetmek yoktur. Bugün Türkiye kazandı. Konya, bu topraklardaki ilk başkentimiz. İşte Konya senin bağrından çıkan bu evladın, sadece sevgi tohumları ekecektir. Büyük Konya hiç bir zaman ümitsizliğe düşmediniz. Allah birliğimizi beraberlğimizi artırsın. Tek duam var; Allah utandırmasın, Allah utandırmasın, Allah utandırmasın...

 

Allah demokrasi zaferimizi mübarek eylesin.

 

Allah 78 milyonun huzuru için çalışan bir kadro eylesin bizleri.

 

Şimdi bizi Ankara'da bekleyen vatandaşlarımız için konuşmamı bitiriyorum.

 

Allah sizlerden razı olsun..."

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde yapacağı konuşma için Ankara'ya hareket etti.

Editör: Haber Merkezi