Bahçeli’den randevu talebi!

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli'den talep ettiği randevuya yanıt gecikmedi.

CHP ile yapılan 3. görüşmeden koalisyon çıkmaması üzerine, Başbakan Davutoğlu, MHP liderinden randevu talep etti. Beklenen yanıt Bahçeli’den geldi.

Davutoğlu, CHP ile koalisyon üzerinde anlaşamadıklarını açıkladığı basın toplantısında MHP lideri ile yeniden görüşeceğini söylemişti. Bunun üzerine Ankara kulislerinde sürpriz AKP-MHP koalisyonu üzerinde konuşmaya başlamıştı.

MHP Liderli Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun davetine yanıt verdi.

“GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ”

Bahçeli açıklamasında, “AKP ile CHP millet nezninde hayal kırıklığı yarattı. İlkelerimiz saklı kaymak kaydıyla Davutoğlu ile görüşmeye hazırız” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, hükümet kurma sürecine ilişkin, “Elbette Milliyetçi Hareket Partisi, AKP ile görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir” dedi.

Bahçeli, “Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir” diyerek açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi