AK Parti'de Olağanüstü Kongre Heyecanı

AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongrede seçecek. Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı  Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri büyük ölçüde doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti.
Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Sizleri sevgiyle saygıyla muhabetle selamlıyorum. Hoşgeldiniz şerefler getirdiniz. Kongremizin patrimiz için ülkemiz için tüm mazlumlar için rabbimden hayırlara vesile getirmesini diliyorum. Partimizin kurucusu büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla anıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz sevdan sevdamız, davanız davamız, yolunuz yolumuzdur.
Binali Yıldırım'dan coşkulu kongre konuşması

- Sayın Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

- Tek bayrak tek millet, tek vatan ülküsü için hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

- Bayrak değişimi sadece millet yolunda yapılacak hizmetlere bir araçtır. Biz çalışmalarıza devam edeceğiz.

- AK Part demokrasiyi şahlandıran bir partidir.

- Halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla yolumuza devam etmeye var mısınız?

- AK Parti demek havayolunu halkın yolu yapmak demek, AK Parti demek sağlık demek.

EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYİZ

- Ülkemizin insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Türkiye'yi yeni baştan imar ediyoruz, birileri ise ülkemizin kardeşliğini birliğini bölmeye çalışıyor. Şunu iyi bilin ki yolları böleriz ülkeyi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz ülkeyi böldürtmeyiz. Kardeş olarak bir olarak yaşadık bundan böyle de kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte kardeş olacağız.

- Buradaki halkımızın huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. terör sona erene kadar bu operasyonlar devam edecek. DAEŞ'i ile PKK ile paralel terörü ile mücadelemiz devam edecek. Milletimiz rahat olsun bu terör belasını gündemimizden çıkaracağız.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Kurucu genel başkanımız saydıdeğer Cumhurbaşkanımız'dan sonra genel başkanlığını devraldığımızda bir veda deüğil vefa olduğunu söylemiştik.
Geçmiş Berat Kandilinizi ve yaklaşan Ramazan ayının mübarek olmasını temenni ediyorum.
1 Kasım seçimlerinde demokrasi tarihimizin en büyük seçmen desteği ile partimizi iktidara taşıdık. Daima partimizin hareketimizin dirliğini gözettik. Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın hukukunu koruduk.
CUMHURBAŞKANIMIZIN PROJELERİNİ SÜRDÜRDÜK
Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımızın başlattığı bütün projeleri takvimi aksatmadan sürdürdük.
Terör örgütlerine karşı son derece başarılı bir mücadele verdik. Milletimize ve şehitlere söz vedik ve bununu devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
2. Olağanüstü kongrenin veda değil vefa kongresi olmasını diliyor.
Bu hareketin vazgeçmeyeceği değerleri vardır. AK Parti asla bir zümre partisi olmayacaktır.
AK Parti'yi bir millet hareketi yapan da dava şuurdur. Dava arkadaşları birbirlerimizin onurunu korumalıyız. Yoksa milletimizin onurunu korumalıyız. AK Parti bütün renkleri barındıran yegane partidir. Millet vicdanında yer almayan hiçbir hareketin yaşaması mümkün değildir.
Davutoğlu kongrede konuştu
ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA YAZILACAK

Yeni Anayasa yazımı önümüzdeki dönemde tamamlanacak. Milletimiz özgülükçü bir anayasaya kavuşacak.
İktidar sarhoşluğuna ve güç yozlaşmasına düşmeden görevimizi hakkıyla yerine getirmeliyiz.
Görevi devretmemin yegane nedeni AK Parti'nin zarar görmesinden duyduğum endişedir.
Görevi devredeceğim Sayın Bakanımız Binali 'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.
Sizden tek dileğim haklarınızı helal ediniz (Delegeler: Helal olsun) varsa benden yana da helal olsun.
ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ
AK Parti'nin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı konre katılımcıları tarafından ayakta dinlendi.
AK Parti'nin 13 yıılık geçmişini ve icraatlarını anlatan video delegeler tarafından coşku ile izlendi. Videoda aday olmayacağını açıklayarak kongre karrı veren Ahmet Davutoğlu'na teşekkür edilmesi salonun tamamının alkışını alması dikkatlerden kaçmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı ayakta alkışlandı


"ANKETLERDE YÜZDE 70 ÇIKIYOR"
A&G Araştırma Başkanı Adil Gür yeni Başbakan'ın az konuşan çok icraat yapan bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Gür, "Terörü bitireceğine inanıyorum. Türkiye sistem soorununu halletmedikçe sorunlar tekrar ortaya çıkacaktır. Bugün bir anket yaptığımızıda en beğendiğiniz alan hagisi sorusuna verilen cevap yüzde 70'lerde ulaştırma olmaktadır. Binali Yıldırm bu alandaki başarısını eğitim, genel hizmetlere yayacağını düşünüyorum." dedi.
"Yeni Başbakan az konuşan çok icraat yapan bir kişiliğe sahip"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş kongrenin açılış konuşmasını yaptı.
"BİR ÖNCEKİ KONGREDE DE BİNALİ YILDIRIM'IN İSMİ GEÇMİŞTİ"
Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, bir önceki olağanüstü konresinde de  isminin geçtiğini söyledi.
"Bir önceki kongrede Binali Yıldırım'ın ismi geçmişti"
Başbakan Ahmet Davutoğlu kongre salonuna giriş yaptı. Partililere karanfil attı.

"AK PARTİ'DE 2001 HEYECANI VAR"
GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş Kongre salonunda A Haber'e yaptığı açıklamalarda AK Parti'nin heyecanından hiçbir şey kaybetmediğini söyledi. Seçmenin kısa sürede Binali Yıldırım'ı kabullendiğinin altını çizen İhsan Aktaş, icraat üreten insanların halk tarafından sevildiğinin altını çizdi. Artık icraat üreten bir Başbakan döneminin başladığını belirten İhsan Aktaş, Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 yıllık uyumlu arkadaşı olduğuna da dikkat çekti.
"AK Parti'de 2001 heyecanı var"
Genel Başkan Adayı Yıldırım delegelerin fotoğraf çektirme tekliflerini de geri çevirmedi.
Binali Yıldırım eşi ile birlikte partililerle selamlaşıp karanfil atttı.
Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım kongre salonunda coşku ile karşılandı.
KONGREYE BÖYLE HAZIRLANDI
Binali Yıldırım sosyal medyadan kongreye nasıl hazırladığını takipçileri ile paylaştı.

Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday olacak. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. Davutoğlu, kongrede son kez 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla konuşarak veda edecek. Davutoğlu'nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduğu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor.
Yeni Başbakan'a coşkulu karşılama
AK PARTİ 2. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ
6 BİN KİŞİ DAVETLİ

Kongrede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, genel başkan adayı Binali Yıldırım ve Davutoğlu'nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kişinin davet edildiği kongreye, dernek temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 2015 yılında yapılan ve Davutoğlu'nun tek aday olduğu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçi davet edilmişti. Bu yıl ise yabancı devlet başkanları kongreye davet edilmedi. AK Parti, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya'nın büyükelçilerinin yanı sıra '7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır' gerekçesiyle HDP'yi davet etmedi. Kongre nedeniyle'da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatılacak. Kongrenin yapılacağı Arena Salonu'nun etrafı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.. Salona giremeyenler için çadırlar kuruldu.


SLOGAN: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

AK Parti'nin genel başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Yıldırım'ın fotoğrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması 'Kutlu Yürüyüşe Devam' mesajı olacak. Yıldırım'ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi.

Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.
Binali Yıldırım kongreye doğru yola çıktı!
SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE DOLDU
Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri büyük ölçüde doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekiyor.
Editör: Haber Merkezi