ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TERAZİ VE TARTI ALETLERİ AÇIKLAMASI

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği terazi ve tartı kullanan her esnafın iki senede bir düzenli olarak yaptırması gereken terazisinin ölçü ve ayar kontrolü için hatırlatma yaptı. Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, esnafımızı 2016 yılı içerisinde yapılacak kontroller için uyararak eksikliklerini kontrol etmesini, terazi ile tartılarını ölçü ve ayar memuruna mesai saatleri içinde Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirerek kontrol ettirmeleri konusunda uyardı.
Kontrolleri yapılmayan terazilere kanun gereği maddi cezalar yanında el konulmasına kadar giden cezalar uygulandığı için Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü esnafın terazisini 28 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar getirerek kontrol ettirmeleri ve cezadan etkilenmemesi için bilgilendirmelerde bulunuyor.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada; "Ticari amaçla kullanılması yasak olan terazilerin kullanıldığının tespiti halinde Sanayi Bakanlığı tarafından 1,767.00 TL civarında idari para cezası verildiğini, suçun kasten tekrar edilmesi halinde ise Ölçü Ayar Kanunu'nun 16. Maddesi gereğince Uluslararası birimler sistemine göre yapılmamış, olan ölçü ve ölçü aletlerinin ticaret maksadıyla imal eden, ithal eden, satan, satışa arz eden, satılan alan bulunduran veya bu özelliği bilerek nakleden kişi 1 yıldan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır, denilmektedir.
2017'den itibaren Elektronik ortamdan alınacak olan beyanlar yüzünden mutlaka vatandaşlarımızın bağlı bulundukları belediyeye ellerindeki terazi ve tartı aletlerinin beyanını vermesi önemle duyurulur." denildi.
 
Editör: Haber Merkezi