Yeni Kimlik Kartları 1 Ocak’ta Cebimizde

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü MERNİS Projesi kapsamında nüfus cüzdanı dağıtım çalışmaları İlçemiz Nüfus Müdürlüğünde 1 Ocak 2017 Tarihinde dağıtılmaya başlanacak.
İlçe Kaymakamı Faik Arıcan Sandıklı Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında Nüfus Müdürü Erdal Özer ve Nüfus personelinden bilgiler aldı.
Kimlik kartı bedeli Değerli Kağıtlar Kanunu uyarınca Maliye Bakanlığınca belirlenen 2016 yılı Kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 TL’dir. Kimlik kartı düzenleme nedenine göre başvuru sırasında tahsil edilecektir. Alınan kimlik kartı bedeli başvuru belgesinde yer aldığından ayrıca makbuz verilmeyecek.
Yeni çipli kimlik kartları ile eski nüfus cüzdanları karşılaştırıldığında; "seri no, TC kimlik no, soyadı, adı, doğum tarihi, baba adı, ana adı" gibi bilgiler her iki kartta da yer alıyor.
Yeni kimlik kartlarının boyutlarının küçük olması nedeniyle kart üzerine yazılmayıp, çipte bulunan bilgiler ise "önceki soyadı, doğum yeri, medeni hali, dini, kan grubu, kayıtlı olduğu yer (ili, ilçesi, cilt, hane, sıra no), veriliş nedeni, veriliş tarihi" şeklinde sıralanıyor.
Nüfus cüzdanlarında bulunmayan, ancak yeni kimlik kartı üzerinde ve çipte "geçerlilik tarihi, uyruğu, cinsiyeti, biyometrik veri, ıslak imza" bilgileri de yer alıyor.
"Cüzdanın verildiği yer" bilgisi ise yeni kimlik kartlarında bulunmuyor.
 
Editör: Haber Merkezi