Vali Güner Esnaf Ziyaretinde Bulundu.
İadeyi ziyaretleri kapsamında kurum ve kuruluşları inceleyen Vali Hakan Yusuf Güner, arta kalan vakitlerinde esnaf ziyaretleri yapıyor. Vali Güner gün içerisindeki programları dahilinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ziyareti sırasında Özel İdare İş hanında bulunan Yıldırım Çay Ocağı sahibi Ahmet Yıldırım’ı dükkanında ziyaret etti.
Vali Hakan Yusuf Güner’in ziyaretlerinde dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Ahmet Yıldırım, Vali Güner’e çay ikram ederken önümüzdeki günlerde oğlu Abdullah Kürşat Yıldırım’ın sünnet törenine davette bulundu. Vali Güner’e düğün davetiyesini Abdullah Kürşat takdim etti.
Ziyaret sırasında Afyonkarahisar düğün ve sünnet törenleri ile sıra yemekleri hakkında bilgiler alan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Afyonkarahisar düğünlerinin kendine has güzelliğinin olduğunu ve yemeklerinin de ne kadar lezzetli olduğunu duydum. Ben burada bu tür düğünlere katılmak isterim, ama bir tek şartım var. Oda düğün davetiyelerinize ‘silah atılması yasaktır’ ibaresi konulmasıdır. Hiçbir törende, eğlencede ve kutlamada silah kullanılmamasını istiyorum. Buradan tüm sünnet ve düğün sahiplerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer Vali olarak benim düğünlerinize katılmamı istiyorsanız davetiyenize ‘silah kullanmak yasaktır’ ibaresi yazdırmanız gerekmektedir. Eğer bu ibare yoksa ne olursa olsun o düğüne katılmayacağım. Gerekli şartları yerine getirmek kaydıyla havai fişek atmak serbest, silah kullanmak yasaktır. Bunu herkes bilsin.” dedi.
Abdullah Kürşat’la da bir süre sohbette bulunan Vali Güner, baba Ahmet Yıldırım’a hayırlı işler temennisinde bulunarak, sünnet törenlerinin de hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi