Vali Balkanlıoğlu, Kapanan Belediyeleri Ziyaretine Devam Ediyor.
 Vali İrfan Balkanlıoğlu, nüfusunun 2000’in altına düşmesiyle kapanan belediyelerdeki son durumu incelemek, köy statüsü kazanan yerleşim yerlerinde yaşayan insanların mevcut sıkıntılarını yerinde görmek ve vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini dinlemek üzere Sandıklı ilçemize bağlı Başağaç, Karadirek, Kızık, Örenkaya, Menteş, Ballık ve Kusura köylerini ziyarette de bulundu.
Vali Balkanlıoğlu’nun ziyaretlerine Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, DSİ Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe, Telekom İl Müdürü Ahmet Ali Gedik, Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Başmühendisi Hasan Aydoğmuş ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Ahmet Şevki Gümüş eşlik ettiler.
Ziyaretler sırasında halka hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Daha önceleri makam sahibi bazı insanlar oturduğu yerden emirler vererek, olanları bilmeden, şartların farkında olmadan ve emirlerinin belkide yerine geldiğini görmeden görevlerini yürütürlerdi. Ama şimdi devir değişti. Başta Valiler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar halkın içine karışarak onların istek ve taleplerini yerinde inceliyor ve şikayetlerini ilk ağızdan duyuyorlar. Ben daha öncede olduğu gibi şimdide Afyonkarahisar’lı hemşerilerimi sık sık ziyaret ederek onların bizlerden bir isteklerinin olup olmadığı sorarım. Aldığım her türlü talep ve isteklerin yerine gelip gelmediğinin de takipçisi olurum.”dedi.
30 Mart yerel seçimlerinde Afyonkarahisar’da belediyelik vasfını kaybeden 50’ye yakın yerleşim yerlerinin olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; “Söz konusu yerlerde yaşanmaya devam eden sıkıntıların olduğu ve bazı aksaklıklarla karşılaşılacaklarının duyumlarını aldık. Bunun üzerine köy statüsüne dönüşen yerlerde yaşanan sıkıntıları gidermek için hemen çalışmalara başladık. Şu anda istek, talep ve sıkıntıların ete kemiğe dönüştüğü andır. Beraber geldiğimiz il müdürlerimize sorumlu olduğu konularda istek ve taleplerinizi iletebilirsiniz. Burada olmayan müdürlerimizle alakalı konular olursa da onlara iletmek üzere not alıyoruz. Burada not alınan konuların takipçisi olacağız. Çekinmeden bizlere her türlü istek ve taleplerini iletebilirsiniz. Bizleri aşan bir konu olursa da bir üst mercilere aktarmak suretiyle istek ve taleplerinizi yerine getirmek istiyoruz. Bizim amacımız devletimizin tüm imkanlarından köylülerimizin faydalanmasıdır. Bu çabamızda Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun desteği de çok büyüktür. Ne demek istediğimizi ileriki günlerde göreceksiniz. ‘İyi ki belediyemiz kapanmış. İyi ki köy olduk’ diyeceksiniz. Bizlerde bunun için Afyonkarahisar Valiliği ve tüm kamu ve kuruluşlarca elimizden geleni yapmaya hazırız.”dedi.
Konuşmaların ardından kapanan belediyelerdeki yöre halkı istek, talep ve sıkıntılarını Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilere aktardılar. Talep ve istekler gereği yapılmak üzere konuyla ilgili görevliler tarafından not edildi.
Editör: Haber Merkezi