Sandıklı’da Türk Halk Müziği Korosu Kuruldu

Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Sandıklı Türkülerini Koruma ve Yaşatma Derneği ve Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği ‘nin bir araya gelerek ortaklaşa gayretli bir çalışmanın meyvesi olarak ilçemize Türk Halk Müziği korusu kazandırıldı.

Üç derneğinde sıkı ve disiplinli bir çalışmanın arkasından kurulan koro ilk dinletilerini protokol ve dernek üyelerine yaptılar. Daha sonra İlçemiz Hüseyin Develi Huzurevi sakinleri içinde geçtiğimiz gün gece bir program düzenlendi. Programda huzurevi sakinleri gönüllerince eğlendi.

                Kaymakam Faik Arıcan’nın da katıldığı gecede birbirinden güzel Sandıklı türküleri katılımcıların kulaklarının pasını sildi. Tülk Halk Müziği korosunun önümüzdeki günlerde de etkinliklerine devam edeceği öğrenildi.

                Kaymakam Faik Arıcan bu tür faaliyetlerin Sandıklı Kültürü’nün tanıtılması adına güzel olduğunu belirterek; “İlçemiz adına güzel bir faaliyet. Sandıklı Kültürünü her geçen gün bir yeni faaliyetle aktarmak ve tanıtmak güzel. Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Sandıklı Türkülerini Koruma ve Yaşatma Derneği ve Sandıklı  Gönüllü Hanım Derneğini bu başarılı faaliyetlerinden dolayı kendilerini tebrik ederim” dedi

Editör: Haber Merkezi