SANDIKLI’DA TAPDUK EMREYİ ANMA TERMAL TURİZM FESTİVALİ BAŞLADI

Belediyemiz tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yunus Emre Hocası Tapduk Emreyi Anma ve Termal Turizm Festivali Yunus Emre Mahallesindeki Yunus Emre Türbesinde yapılan etkinliklerle başladı.

İlk olarak Yunus Emre Türbesinde okunan Mevlid-i Şerif ile başlayan etkinlikler, İlçe Müftümüz Davut ÇALIŞKAN'ın mevlid sonrası yaptığı dua ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, araştırmacı yazar Ali Osman KARAKUŞ'un okuduğu Yunus Emre şiirleri protokol ve halk tarafından beğeni ile karşılandı.

Yunus Emre ve Hocası Tapduk Emre ile ilgili konuşmayı ise araştırmacı yazar Hüseyin HÜSREVOĞLU hocamız yaptı. Geçmişten günümüze kadar gelen belgelerin ışığında yaptığı konuşmada Yunus Emre ve Hocası Tapduk Emre'nin mezarlarının Sandıklı İlçesinde olduğunu belirten Hüseyin HÜSREVOĞLU'nun konuşması vatandaşlarımız tarafından ilgi ile takip edildi.

Son olarak günün anlam ve önemini belirtmek üzere Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL bir konuşma yaptı. Başkan ÇÖL yaptığı konuşmada "Sevginin hoşgörünün buluştuğu bu mekana hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Bu mübarek günde bu mübarek saatlerde inşallah bu sevginin hoşgörünün muhabbetin esenliği hiçbir zaman kalbimizden eksik olmasın. Cenab-ı Allah devletimize milletimize memleketimize hiçbir zaman zarar vermesin birliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Ben katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."dedi.

Programımızdan sonra Vatandaşlarımıza Yunus Emre Mahallemizde pilav, et ve ayran ikramı yapıldı. İkramların ardından Yunus Emre ve Tapduk Emre'nin mezarları başında dua eden ve Cuma Namazını kılan Başkan Mustafa ÇÖL, İlçe Kaymakamımız Faik ARICAN ve protokol üyeleri buradan saat 14:30'da İstasyon Caddesinde bulunan Festival standlarının açılışını gerçekleştirdiler. Stand sahiplerinin işyerlerini gezen protokol üyeleri işyeri sahiplerine hayırlı kazançlar dilediler. Festivalimiz akşam 21:00 de başlayacak olan diğer etkinliklerle devam edecek. 
Editör: Haber Merkezi