Sandıklı’da, silahları kim susturacak?
Sandıklı İlçe merkezinde ve köylerde düğün ve sünnetlerin arttığı şu günlerde magandalarda sezonu açtı, kapatmıyor… Düğün, sünnet vb.. merasimlere özel olarak silahlarıyla birlikte kutu kutu, kuru sıkı ya da gerçek mermi getiren ve bunu eğlenceye dönüştüren magandalar, yasa ve kural tanımamaya devam ediyor. Yasaları uygulamakla yükümlü mülki idare amirlerini göreve davet ediyoruz.
                Zaman zaman polise ya da jandarmaya durumu ihbar eden vatandaşlar, olay yerine gelen yetkililerin uyarısından sonra, emniyetin ve jandarma ekiplerinin olay yerinden ayrılmasının ardından yine silah seslerinin yükseldiğini ve bunu eğlenceye dönüştürdüklerini dile getirirken; bunun tamamen yasak olmasını ve caydırıcı cezaların olmasını istediler. Atılan mermilere harcanan paraların, düğün sahibine ya da evlenen çiftlere verilmesini; silah atarken sorun oluşturmaktansa, mermilere harcanan paraların takı ya da düğün hediyesi olarak verilmesini, çözüm bulmak olarak nitelendiriyor.
                Düğün ve sünnetlerin silahlı magandalarının kör kurşunlarına hedef olanların haberleri hala hafızalarda… Yaz ayı ve düğün sezonu nedeniyle magandaların havaya rastgele ateş açarak ateşlediği silahlar, gecenin geç saatlerine kadar sürdüğü için vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor… Bütün bunların yanında düğüne gelen bazı vatandaşların silah atması yetmiyormuş gibi düğün ya da benzeri eğlence bölgesine yakın evlerden de silahların bir birine karşılık verir gibi ateşlenmesi, olayın vahim sonuçların habercisi gibi…
İlçe Emniyet Müdürlüğü kampanya başlatmıştı…
                Geçtiğimiz haftalarda Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği düğünlerde silah atılmasına karşı kampanya başlatmıştı.
                Yaz mevsimi ile birlikte düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlama gibi tören-lerde vatandaşların silah atması ve yaşanan kazalar nedeniyle polis harekete geçerek düğün salonlarına hazırladıkları afişi asmışlardı. “Bir kez evleniyoruz, yarıda kalmasın, yarınları umutsuz geçirmemek için mutluluğu-nuza kurşun sıkmayın'' sloganıyla silah kullanımına karşı vatandaşları uyarmışlardı. Merasimlerde silah seslerinde azalma değil, artış yaşanması afişlerin magandalar için etkili olmadığını gösteriyor. Magandalar kampanya dinlemiyor… Daha etkili ve kalıcı çözüm bekliyoruz.. Düğünlerde silah atmayalım, attırmayalım. Hayatları karartmayalım
Editör: Haber Merkezi