Sandıklı’da Şeker Pancarı sökümleri hızla devam ediyor
Sandıklı'da Şeker Pancarı Üreticileri hızla şeker pancarı üretimini sürdürürken, İlçede bulunan Sandıklı Merkez, Ürküt Köyü, Emirhisar Köyü ve Ekinova Köyü kantarları pancar alımları hızla sürüyor.
Ekim ayı sonunda ilçe genelinde şeker pancarı sökümünün tamamlanması beklenirken 24 bin dekar alan da 1300 civarında pancar üretimi yapan üreticinin 150 bine yakın Şeker Pancarı teslim etmesi bekleniliyor.
                Konu ile ilgili açıklama yapan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız; “Geçtiğimiz yıl ilçemizde şeker pancarı alımı taban fiyat olarak 144 liradan alımı yapılmıştı. Ama bu yıl üreticilerin mağdur edilmemesi için yaşanan kuraklıklar ve tarımsal girdilerde ki artışlar göz önünde bulunarak belirlenmesi gerekmekte. Bunun yanı sıra eskiden Şeker Pancarı tesliminden sonra üreticilere ödemeler 6 ay sonra yapılmakta idi. Bu süre 4 aya düşürüldü. Ama bu sürede yeterli değil. Üreticinin şeker pancarı tesliminden 15 veya 20 gün içersinde verilmesi üreticinin mağduriyetini ancak giderecektir.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi