Sandıklı'da Patates Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde depolardaki binlerce ton patates, Türkiye'nin dört bir yanına kamyonlarla sevk edilirken, 1 lira 20 kuruş olan kilogram fiyatı çiftçileri memnun ediyor.

Bu yıl Sandıklı ovasında üretilen patates, kadın işçiler tarafından sınıflandırılıp çuvallanarak satışa hazır hale getiriliyor. Çiftçilerden Mustafa Zengin, ürettikleri patatesi sonbaharda depoladıklarını, kış aylarında ise sattıklarını söyledi. Zengin, "Patatesin depo çıkış fiyatı 1 lira 20 kuruş. Fiyattan memnunuz, ürettiğimiz patatesleri başta İstanbul ve Antalya olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına sevk ediyoruz" dedi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sandıklı'non bu yıl 100 bin ton patates üretimi ile Afyonkarahisar'ın ilçeleri içerisinde en çok patates üreten ilçe olduğunu kaydetti. Çiftçilerin son iki yıldır patates fiyatlarından memnun olduğunu ifade eden Yıldız, "Artık çiftçilerimiz bilinçli üretim yapmakta, bu da fiyatlara olumlu yansımaktadır. Patatesin çiftçiye dekar başına 3 bin 500 lira maliyeti olmaktadır. Eğer çiftçiler bilinçli üretim yapmazsa sıkıntıya düşerler" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi