SANDIKLI’DA ÖRNEK KÖY MUHTARI
 
Sandıklı ilçesine bağlı Nasuh oğlu  Köyü muhtarı  Yusuf Seyman hayvanları sulamak için 8 kilometre uzaklıkta ki bölgeden köy merasına su getirmeye çalışıyor..
 
Sandıklı İlçesi’ne bağlı Nasuhoğlu Köy Muhtarı Yusuf Seyman köylerindeki hayvanların su ihtiyacı  için köye 8 kilometre uzaklıkta ki Kuyu Alanı Mevkiinden su getirmek için çalışıyor.
 Kendi imkanları doğrultusunda iş makineleri ile 12 metre kazarak bulduğu suyu köyün merasına getirmek  için çalışan Muhtar Seyman 2014 yılından bu yana çalışma yürüttüğünü ve  25 bin lira harcama yaptığını söyledi.

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan destek bekleyen Nasuğoğlu Köy Muhtarı Yusuf Seyman: “Köyümüzün geçim kaynağı genelde hayvancılıktır. Bunun için köyümüzün hayvanlarının sulanabilmesi için su getirmeye karar verdik. Köyümüze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta ki Kuyu Alanı mevkin de  iş makinaları ile 12 metre yerin altına kazarak su çıkardık. Bu suyu yer yüzüne çıkararak 500 metre ileriye bir çeşme yapacağız. Ve bu çeşmeden köyümüzün hayvanlarını sulayacağız. Kendi çabalarımız ile yapıyoruz. Bu çalışmaya başladığımızda il özel idare 4 metre aşağı inebileceğini söyledi. Başka yardımcı olmadılar. Bizde kendi imkanlarımız ile saati 150 liraya kepçeyi kiraladık.  Suyu bulduk. Çok Kıymetli Bakanım Veysel Eroğlu beye buradan selam ediyor ve onun desteklerini bekliyorum. Ayrıca da  Sayın Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya’nında desteklerini bekliyorum.”dedi.
 
Ali Bayar-Sandıklı
 
Editör: Haber Merkezi