Sandıklı’da Veliler Protesto Etti
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Okullarına İmamhatip Lisesi öğrencilerinin verilmesini protesto ettiler.
Hükümet konağı önünde toplanan bir gurup Anadolu Lisesi öğrenci ve veliler, Okul binalarına İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin verilerek burada eğitim ve öğretim görmeleri nedeni ile okullarında ki sıkıntıları dile getirerek protesto ettiler.
Öğrenciler “Okulumuzu istiyoruz,”, “Böyle Eğitim istemiyoruz” ve “Böyle Okul istemiyoruz” gibi sloganlar attılar.
İmam Hatip Lisesi’nin erkek öğrencilerinin artık Anadolu Lisesi binasında eğitim ve öğretim almaya devam ettiklerini söyleyen öğrenci ve veliler;300 olan okul nüfuslarının 600’lere çıktığını ve bu nedenle sınıfların kalabalıklaştığını ve okullarında ki kız sayısının erkek sayısına oranla düştüğü için kız öğrencilerin rahat hareket edemediklerini iddia ederek protesto ettiklerini aktardılar.
Daha sonar öğrenci ve veliler Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ile görüştü. Görüşme esnasında basın mensupları içeri alınmazken, görüşme sonrası veliler kaymakam Arıcan,’ın konuyu ilgileneceğini birkaç gün içersinde tatlıya bağlanacağı sözünü aldıklarını söylediler.
2 saat süren protesto da öğrenci ve veliler Kaymakam Arıcan ile görüştükten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
 
SANDIKLI-ALİ BAYAR
 
Editör: Haber Merkezi