SANDIKLI’DA KORE GAZİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Sandıklı İlçesinde, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik tarafından iki Kore Gazisi bir araya getirildi.

Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevinde kalan ve Çanakkale, Ezine İlçesi Örencik Köyünden gelen Kore Gazisi Ramazan İçer (84) ile Sandıklı’nın Karkın Köyünde oturan Kore Gazisi Mustafa Acar (87) buluşarak Kore hatıralarını canlandırdılar.

Kore Gazilerinin buluşmasına, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, Huzurevi Müdürü Şevket Koçhisarnazik, Sosyal Hizmetler Uzmanı Ülkühan Büyükaksu katıldı.

                İki Gazinin Buluşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Karkın Köyünden olan Gazi Mustafa Acar; “Bu savaş bizim savaşımız değildi. Ben Kore’de Topcu Bataryasında görev yaptım. Bir çok insan gözlerimizin önünde şehit düştü. Karşı taraftan da bir çok insan öldü. Savaş çok kötü bir şey Allah hiç bir ülkeye savaş yaşatmasın” dedi.

                Çanakkale’li Gazi Piyade Onbaşı Ramazan İçer’de ; “ Ben Kore Savaşında onbaşı olarak Makinalı Silah bataryasında görev aldım. Bu savaş bizim olmadığı gibi, oraya Amerika’ya yardıma gittik. Bir çok insan hayatını kaybetti. Birçok ülkenin askerinin katıldığı bu savaşta, En başarılı birlikler Türk Birlikleri idi. Savaş iyi birşey değil fakat, biz Türk Askeri olarak verilen görevi en iyi şekilde yaptık. Kore’de sağ ayağımdan ve sağ kolumdan hala izlerini taşıyorum.” Dedi.

                Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan; “Bugün ilçemizde bulunan Kore Gazilerimizi bir araya getirdik.  İlçemiz Karkın Köyünde ikamet Eden Mustafa Amca  ve   Aslen Çanakkale’li olan ve huzurevimizde ikamet eden diğer Gazimiz Ramazan Amcanın tanışmasına vesile olduk. Onlara biraz nefes aldırmak, anılarını canlandırmak için onları bir araya getirdik. Huzurevi Müdürümüz ve İlçe Jandarma Komutanımızla Gazilerimizi bir araya getirmekten mutluyuz. Ben Gazilerimize Allah’tan uzun ömür diliyorum. Bizler tabiki bu topraklarda huzurla yaşıyorsak onların sayesindedir. Bizde devlet olarak onlar için elimizden gelen tüm çabayı saf edecez ve sarf ediyoruz” dedi.

Ali Bayar-Sandıklı

 

Editör: Haber Merkezi