Sandıklı’da işin ustasından baklava tarifi

Sandıklı ilçesinde 36 yıldır altı kardeşi ile birlikte baklava açan ve bu işin artık duayeni olan İsa Civelek, iyi baklavanın her şeyden önce kendisini fiyatı ile gösterdiğini söyledi.
Sandıklı ilçesine 1980 yılında Rize’den altı kardeşi ile gelerek pastane açan Süleyman Civelek ve kardeşlerinin her bayram yaklaşık 300 tepsi baklava siparişi aldıkları belirtildi. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeni ile yoğun şekilde baklava siparişi aldıklarını söyleyen kardeşlerden baklava ustası İsa Civelek, iyi baklavanın nasıl olması gerektiğini anlattı. Kaliteli baklavanın her şeyden önce kendisini fiyatı ile gösterdiğinin altını çizen Civelek, “İyi bir baklavanın kilogram fiyatı 20 TL’den az olmamalı çünkü cevizin, Antep fıstığının, yağın, şekerin fiyatı yüksek. İşçilik var, onun için belli fiyatın altındaki baklavaları vatandaşlara tavsiye etmiyoruz. Onlar glikoz şurubu ve hamur dan ibarettir” diye konuştu.
Öte yandan, İsa Civelek’e baklava yapımında diğer 6 kardeşinin de yardım ettiği ve ailenin bütün üyelerinin her bayramda el birliği ile yaklaşık 300 tepsi baklava yaptıkları belirtildi.
Ali Bayar-Sandıklı
 
Editör: Haber Merkezi