SANDIKLI’DA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE HER GÜN SICAK YEMEK

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren yardıma muhtaç vatandaşlar Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL'ün talimatı doğrultusunda hayata geçirilen yaşlı bakım projesi kapsamında her gün sofralarına sıcak yemek koyabiliyor.

Sandıklımızda bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların günlük sıcak yemek ihtiyacı Sandıklı Belediyesi’nin başlattığı yaşlı bakım projesi ile karşılanıyor. Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere her gün üç çeşit sıcak yemek veriliyor. Bir yıldan beri süren yardımlar sayesinde evinde yemek pişirecek imkanı olmayan vatandaşların sofraları boş kalmıyor.

Sandıklı Belediyemize bağlı Hüdai Kaplıcaları mutfağında usta aşçılar tarafından, titizlikle hazırlanan yemekler yine belediye personellerimiz tarafından sefer tasları ile belirlenen adreslere ulaştırılıyor. Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımı sırasında kimseyi rencide etmemek için gizlilik uygulanıyor. Hazırlanan yemekler daha dumanı üzerindeyken sıcak sıcak vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Bir önceki günden kalan boş sefer tasları alınarak yerine doluları veriliyor.

Yardımlar ile ilgili konuşan Başkan Mustafa ÇÖL; "Vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanında olmak bizim için görevden ziyade bir sorumluluktur. Onların dertlerine çare olmak ve hayır dualarını almak büyük bir mutluluk. Yemek yardımlarımızdan Sandıklı ilçe sınırları içerisinde ikamet eden engelli, kimsesiz, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler faydalanıyor. Şuana kadar ihtiyaç sahibi 250 eve her gün sıcak yemek yardımında bulunuyoruz. Bir yıldan beri her gün aralıksız sürdürdüğümüz bu hizmetimizi, Sandıklı Belediyemiz olarak gelecek yıl daha çok aileye yemek yardımda bulunarak devam ettireceğiz."dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi