Sandıklı’da Görme Engelli H.İbrahim Görgün 27 Yıldır Gönüllü Müezzin

Sandıklı İlçesi'nde oturan doğuştan görme engelli 38 yaşındaki Halil İbrahim Görgün, 27 yıldır Ürküt köyündeki camide gönüllü müezzinlik yapıyor

Sandıklı İlçesi'nde oturan doğuştan görme engelli 38 yaşındaki Halil İbrahim Görgün, 27 yıldır köyündeki camide gönüllü müezzinlik yapıyor. Ürküt Köyü'nde oturan görme engelli Halil İbrahim Görgün, küçük yaşlarda gitmeye başladığı camide okunan dualardan etkilenerek Kuran eğitimi almaya karar verdi. 10 yaşındayken ilçe merkezindeki Kuran kursunda yaklaşık 1.5 yıllık eğitim alan Görgün, köyündeki camide sala verip ezan okumaya başladı. Herhangi bir örgün eğitim almayan Görgün, müezzinlik konusunda ilerleyince bu işi meslek olarak yapmak istedi. 2000 yılında kadrolu müezzinlik için başvuran Görgün'ün karşısına diploma engeli çıktı.

Müezzin olmaktan vazgeçmeyen Görgün, cami imamı ve çevresindekilerden edindikleriyle dini bilgilerini geliştirdi. Yaklaşık 27 yıldır da köyündeki camide gönüllü müezzinlik yapan Görgün, hem ailesinin hem de köy halkının takdirini kazandı.

Editör: Haber Merkezi