Sandıklı’da çalışan mevsimlik işçiler çöplerini bırakıp gittiler
Sandıklı yakınlarında konaklayan ve tarım işlerinde çalışan mevsimlik tarım işçileri çöplerini bırakıp gittiler.
Sandıklı-Hocalar İlçesi karayolu üzeri yaklaşık 3. kilometresinde çadırlarda konaklayan Doğu ve Güne Doğu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, tarım işlerinin azalması ve havaların soğuması ile birlikte memleketlerine gittiler. Memleketlerine giden mevsimlik tarım işçileri ilçemizden ayrılırken konakladıkları bölge de çöp ve atıklarını bırakarak gittiler.
Mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı yerlerde çöplerin ve atıkların oluşturduğu kötü manzara kaldı.
Bu yol güzergahını kullanan vatandaşlar ilçeye çok yakın bir bölgede çöplerden oluşan kötü manzaraya dikkat çekerek; yetkiler bu tip olaylar karşısında önlemlerini almaları gerektiğini ve buralarda konaklayan mevsimlik tarım işçilerini bu konuda uyarmaları, gerekirse cezai işlem uygulamaları gerektiğini savundular.
Bu kötü manzaraya dikkat çeken vatandaşlar;”Bu yol Hocalar, Uşak ve İzmir yolu olduğu için sıkça kullanılan bir yol. İlçemizde yaşayan vatandaşların dışında başka yerlerde yaşayan vatandaşlarda bu yolu kullanmakta. Bu ayıp ilçemizin ayıbı. Mevsimlik tarım işçileri bütün çöpleri konakladıkları yerlerde bırakıp gitmişler. Bu yolu ilk defa kullanan başka il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar bu çöpler nedeni ile ilçemiz hakkında kötü düşünebilirler. Yetkililer bu manzaraların oluşmaması için daha dikkatli olmaları gerekmez mi? Bu tip olayların önlenmesi gerekmez mi?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Editör: Haber Merkezi