SANDIKLI’DA BAŞKAN ÖZÇINAR, RAKİBİNİ ŞİKAYET ETTİ!

Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkamı Mevlüt Özçınar, Çarşamba günü yapılacak mali kongrede; genel kurul isteğinde bulunacağını öğrendiği rakibi Ali Çiçek’le birlikte 4 kişiden şikayetçi oldu.

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif başkanlığına aday olan Ali Çiçek’in seçim için bastırdığı ve dağıttığı broşürlerin içeriğinde, özetle;

“Esnafın dikkatine!..

Devletimizin, esnafım kalkınsın amacıyla desteklenen imkanları, kendi rantları için kullanan Sandıklı esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifine tepki göstermek için (Üye olan olmayan) tüm esnafımı ve halkımızı 25 Şubat 2015 tarihinde olağan genel kurula bekliyoruz.”

İfadeleri yer alması üzerine iftira ve hakaret içeriyor diye, Mevlüt Özçınar’ın şikayetçi olduğu ifade edildi. 

Bugün Sandıklı ilçe Emniyet Amirliğine giden Halil A., Selim S., İdris G., Yusuf İ. Ve Ali Çiçek ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Esnaf Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatif başkanlığına aday olan Ali Çiçek yaptığı açıklamada: “Bizim çalışmalarımızı engellemek için aslı astarı olmayan suçlamalar yapıp süre kazanmak istiyorlar. Kongrede seçim maddesini gündeme getirmek için topladıiımız imza sahiplerini ellerindeki yetkilerden dolayı baskı altına alarak tehdit ederek imzam geçersizdir diye karşı imza topluyorlar. Biliyorlar ki, seçim maddesi gündeme girdiğinde seçimi kaybedecekler. Bize üye olmayanları neden davet ediyorsunuz sorusu yöneltildi. Bizim onları çağırma amacımızın; haberleri olmadan üyelikten çıkarılan ve üye olmak isteyip üye olamayanların hakkını araması için oraya davet ettiğimizi belirttik. Bunlar esnafın tepkisinden çekindikleri için kimsenin gelemsini istemiyorlar. Halkımız bizim de, onların da kim olduğunu biliyor. Biz demokratik olarak seçime girmek ve yarışmak istiyoruz. Hakkımızı gasp etmek isteyen onlar. Bizim şikayetçi olmamız gerekirken onlar şikayetçi olmuş. Genel kurulda, esnaf olmayanlara nasıl kredi kullandırdıklarının ortaya çıkacağından ve yargıya gitmekten endişe ediyorlar. Bundan dolayı basit iftiralarla bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Allah büyük, bizim amacımız Sandıklı halkının yakından bildiği menfaat birlikteliğini bu kongrede demokratik yolla çözmek istiyoruz..” dedi.

Öte yandan akşam tekrar karakola davet edilen Ali Çiçek ve 4 kişi: bu defa da, Kooperatif katibi Halil Öznemli ve ailesini tehdit ettikleri iddiasıyla ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Ali Çiçek “Bizi yıldırmak için her türlü çirkin yola başvuruyorlar. Kongre saatine kadar, daha neler yapacaklarını bilemiyoruz. Allahtan hayırlısı.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi