Sandıklı’da “Bana Otuz Dakika Borç Verir misin?" Projesi

Sandıklı Kaymakamlığı tarafından İlçemizde uygulanan “Bana Otuz Dakika Borç Verir misin? ve “Değerlerimiz, Temelimiz, Aile Yüreğimiz” Projelerinin tanıtımı ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumu düzenlendi.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Faik Arıcan; “Proje toplantımıza bu kadar yoğun katılımın olması bizleri son derece memnun etmiştir.

Her Kamu biriminin bir eğitim birimi vardır. İlçemizdeki kamu kurumları bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getiriyor.

                Bugün burada iki konuya  yer vereceğiz. Belki zaman zaman, basında, sosyal medyada ve okullarımızda tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Ama biraz detayına ineceğiz. Zaten İlçe Müftülüğümüzün projesinin adıda detay projesi sayın Valimizin ilimiz genelinde başlattığı, İl Müftülüğümüzün ve İlçe Müftülüklerimizin yürttüğü bizlerinde katkı sağladığı bir proje. Bir diğer projemiz ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sekreterya hizmetlerini yürüttüğü, Rehber öğretmenlerimizin hazırladığı, Kaymakamlığımızca da yürütülen “Bana Otuz Dakika Borç Verir misin?” Projesi iki projede de amaç Topluma faydalı iyi insan yetiştirmektir.

                “Bana Otuz Dakika Borç Verir misin? projesi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

                Siz eğer bu toplumda bazı sıkıntı ve problemler görüyorsanız.  Bu problemlerde  hatası olan kişi hem benim hemde hepimiziz!

                Problemleri el birliği ile çözmemiz gereklidir. Sadece problemin çözüm noktası, Kaymakamda, İlçe Milli Eğitim Müdüründe veya İlçe Müftüsünde değildir. Eğer topyekün olarak, toplum olarak bu problemlerin çözülmesinde Sandıklı’nın gücü kuvveti ve potansiyeli var.

                Problemi ele alırsak bu problemleri biz ortadan kaldırır ve toplumda karşılaştığımız olumsuzlukları bertaraf etmiş oluruz.

                “Bana Otuz Dakika Borç Verir misiniz?” Projesindeki hedef kitle çocuklarımız değil yanlış anlaşılmasın. Burada hedef kitle Anne ve Babalardır.

                Anne ve Babalar acaba geleceğin büyüklerine, kıymetli çocuklarımıza, değerli öğrencilerimize ne kadar vakit ayırıyorsunuz? Çocuklarımızı karşımıza alıp onlarla sohbet edelim. Değişik sosyal faaliyetler yapalım. Teknoloji gelişiyor. ve biz teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağız. Ama teknolojinin bir zararı insanları yalnızlığa ve bireyselliğe itiyor. Kızımız ve Oğlumuz bir odaya kapanıyor. Yemek vakti çıkıyor, yemeğini yiyip tekrar odaya gidiyor.

                Acaba kaç aile çocuklarıyla sohbet ediyor? Onların hal ve hatırını soruyor? bu soruların cevaplarını kendimize vermeliyiz. ve onları biraz daha fazla zaman ayırmalıyız” dedi.

                İlçemiz Kaymakamı Arıcan konuşma sonunda toplantının hayırlı olmasını diledi.

                İlçe Müftüsü Davut Çalışkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman’nın da birer konuşma gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

                Toplantıya ilçemizden bayanların yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

Editör: Haber Merkezi