Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Yıldız; “Tarım Kredi Kime Hizmet Ediyor”

         Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çitçiye atılan “6736 Sayılı çıkan kanunda borçların ertelenmesi söz konusu değildir” mesajı üzerine bir açıklama yapan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız; “ Çiftçinin kendi ortak olduğu ve çiftçinin kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından geçtiğimiz günlerde çiftçilere atılan mesajda borçlarının ertelenmesinin söz konusu olmadığı belirtiliyor.
         6736 Sayılı kanunda bazı borçların yeniden yapılandırılması söz konusu bunun içersinde Tarım Bakanlığı bünyesinde bulunan kuruluşların borçlarının ertelendiği açıklandı.
         Sayın Başbakanımız gurup toplantısında da çiftçinin borçlarının ertelendiği konusunda açılmalar yapılmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından başbakanımızın aksine bir mesajın atılmasını ben manidar buluyorum. Çiftçiye atılan mesajla üstü kapalı olarak çiftçilere borçlarınızı ödeyin uyarısı yapılıyor.
         Tarım Kredi Yetkilileri borçların ertelenmesinin bakanlar kurulu kararıyla olduğunu bildikleri halde bakanlar kurulu toplantısını beklemeden attığı mesajla üreticiler arasında tedirginlik çıkarmaktadır. Zaten ekonomik sıkıntı içersinde olan patates üreticileri aldıkları bu mesaj doğrultusunda şu günlerde maliyetlerinin altında zararına sattığı patatesleri bir an önce elden çıkarma girişimine giderek fiyatların daha da düşmesine neden olmaktadır.
         Ben patatesteki bu sıkıntıları milletvekillerimize, Tarım Bakanlığına, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve AK Parti Genel Merkezine dilimin döndüğünce anlattım. Buradan açıkça ilan ediyorum çiftçimizin ortağı bulunduğu ve çiftçiye hizmet etmesi gereken tarım kredi kooperatiflerinin atmış olduğu mesajdan sonra patates fiyatları iyiden iyiye düşüşe geçti. Çiftçinin hakkını koruyacak ve kollayacak olan Tarım Kredi Kooperatfleri kime hizmet ediyor?” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi